Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johan Mattsson. Bild: CARL SANDIN

Tvära kast för Mattsson – från utbytt till hjälte

Johan Mattsson, 27, gick från att bli utbytt i premiären och åtta räddningar – till att fem dagar senare spika igen mot Linköping och stå för 28 räddningar när Frölunda tog säsongens första seger.
– Det går snabbt i hockey, säger han.

I premiären mot Brynäs blev det fyra insläppta puckar, endast åtta räddningar och Johan Mattsson blev utbytt av Roger Rönnberg med låga 66 i räddningsprocent. Fem dagar senare spikade han igen mot Linköping när Frölunda tog säsongens första seger i SHL.

Den här gången blev det istället 28 räddningar.

– Det går snabbt i hockey, det gör det! Jag tycker vi gjorde en hyfsad match borta mot HV71 och vi gör en ännu bättre insats nu, säger han.

Skönt med första segern?

– Oh ja! Det var det verkligen!

Den nu 27-årige målvakten prisades även som matchens bästa spelare. Något som ledde till att han fick ta med sig en slagborr hem – alltid något.

– Jag har faktiskt en borr som jag har köpt också så jag hoppas det är en skruvdragare. Det är alltid kul att få grejer för att man har spelat bra. Det har blivit en del roliga saker genom åren, säger han.

LÄS MER: Frölundas resa har bara börjat – tre trappsteg avklarade

Hur kändes det därute?

– I första perioden har Linköping några lägen och där kan det slinka in någon puck. Sen har vi ganska bra kontroll på det i både andra och tredje och visar att vi är det bättre laget.

Stämningen inne i Frölundas omklädningsrum var en helt annan än efter premiären. Konstigt vore annars.

– Det här var viktigt! Det var viktigast för gruppen att vinna. Det var verkligen jätteviktigt för gruppen att steppa upp och vinna och spräcka den där nollan, säger Mattsson.

Hur kändes det för egen del? Du hade en tuff premiär?

– En hel karriär raseras inte på en dålig premiär. Jag tycker det var ganska lugnt efter den matchen men det är klart att det är en lättnad över att hålla nollan, spela bra och vinna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.