Washingtons Jevgenij Kuznetsov under matchen mot Minnesota.

Två svenskmål mot Minnesota

|

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och en målgivande passning, precis som lagkamraten André Burakovsky, när deras Washington vann över Minnesota med 5–2 i NHL-ishockeyn.

Det är Bäckströms 15:e mål för säsongen och Burakovskys sjätte i vinstmatchen som kom efter två förlustmatcher i rad.

Alexander Ovetjkin, som gjorde sitt 34:e mål för säsongen och noterades för tre assist under matchen, nådde upp till sitt NHL-poäng nummer 1100 under karriären.

Efter en mållös första period kom målskyttet i gång i andra, då Washingtons Tom Wilson gjorde 1–0-målet redan i första minuten. Wilson gjorde även matchens sista mål, när drygt två minuter återstod.

Minnesotas Gustav Olofsson noterades för en assist i tredje perioden då Nino Niederreiter gjorde lagets första mål.