Villa Lidköpings Martin Andreasson, nummer 22, fick Tuomas Määttäs Edsbyn, i rött, på fall. Arkivbild. Bild: Ulf Palm/TT

Två mål på 67 sekunder avgjorde: Jätteinsats

Villa Lidköping är ny serieledare i elitserien i bandy, efter 5–3 borta mot Edsbyn i en tidig seriefinal i Hälsingland.
– Jätteinsats av oss, säger Villas Jesper Eriksson till Bandyplay.

Det regerande svenska mästarlaget avgjorde matchen med två mål på 67 sekunder i andra halvlek. Först satte Martin Andreasson 3–2 på hörna efter 66 minuter och sju sekunders spel. Efter 67.14 gjorde sedan junioren William Arvidsson 4–2 för västgötarna.

Tim Persson satte 5–2 för bortalaget i 75:e matchminuten och Mattias Hammarström en betydelselös reducering för hemmalaget till 3–5 i 86:e.

– De är bättre första 20, sedan tar vi över. Grymt roligt och jätteinsats av oss, framför allt defensivt, säger Villa Lidköpings Jesper Eriksson, som satte 2–1-målet, till Bandyplay, enligt SVT.

Inför matchen var båda lagen, som möttes i en jämn SM-semifinalserie i mars, obesegrade efter två spelade seriematcher. Men nu är alltså Villa Lidköping det enda laget utan förlust, och passerade därmed Edsbyn upp på första plats i en haltande tabell.

Sirius, som spelat fyra matcher, är ny tvåa efter att ha besegrat Broberg/Söderhamn med 4–3 hemma i Uppsala. Både Villa och Sirius har sex poäng i tabellen, men Villa leder på bättre målskillnad. Edsbyn, fyra poäng, sjönk till tredje plats.

I botten så åkte nykomlingen och jumbon Åby/Tjureda på sin fjärde raka förlust, 3–5 borta mot fyran Bollnäs. Tiondeplacerade AIK, den andra nykomlingen som oväntat besegrade Sirius i onsdags, förlorade hemma mot femman Vetlanda med 2–3.