Odin Ighalo (nummer 9) sträcker armarna i luften och gratuleras av sina lagkamrater i Nigeria efter det tidiga 1–0-målet mot Tunisien i bronsmatchen i Afrikanska mästerskapen.
Odin Ighalo (nummer 9) sträcker armarna i luften och gratuleras av sina lagkamrater i Nigeria efter det tidiga 1–0-målet mot Tunisien i bronsmatchen i Afrikanska mästerskapen. Bild: Hassan Ammar/AP/TT

Tunisisk bjudning gav Nigeria bronset

ANNONS

Odion Ighalo har haft en strålande turnering för Nigeria i Afrikanska mästerskapen och fick avsluta den med både mål och ett säkrat brons.

I matchen om tredje pris mot Tunisien gjorde den 30-årige anfallaren sitt femte mål. En "fullträff" som inte bara var den förre Watford-spelarens enklaste, utan även placerade honom högst upp i skytteligan.

Mötet i Kairo, Egypten, fick ett tidigt avgörande. Redan i den tredje minuten höll Ighalo sig framme och satte matchens enda mål efter ett kostsamt tunisiskt misstag.

Mittbacken Yassine Meriah kunde inte komma överens med målvakten Moez Ben Cherifa om vem som skulle rensa undan ett inlägg varpå båda gick på bollen som sedan hamnade hos Ighalo som enkelt kunde göra 1–0 i öppet mål.

ANNONS

Nigeria har nu totalt vunnit brons vid åtta tillfällen i Afrikanska mästerskapen.

I finalen, som avgörs klockan 21 på fredag, möts Senegal och Algeriet.

ANNONS