Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tungviktsmötet skjuts upp - mästaren skadad

Tungviktsmötet mellan Tyson Fury och Wladimir Klitschko skjuts upp. Det efter att Fury skadat fotleden, meddelar han själv på instagram. - Jag är ledsen att behöva göra er fans besvikna men skador händer, säger han i videoklippet.

Det var den 9 juli i Manchester som returmatchen mellan boxningens tungviktare Tyson Fury och Vladimir Klitschko skulle ägt rum.

Men nu meddelar britten Fury på instagram att han tvingas skjuta upp mötet efter att stukat fotleden när han var ute och sprang för en dryg vecka sedan.

 

I videon säger han att läkare undersökt foten och konstaterat att fotleden inte är bruten men rejält stukad och att han fått rådet att vila den i sex till sju veckor.

- Matchen måste skjutas upp. Jag är ledsen över att behöva göra alla fansen besvikna, men skador händer, säger han i klippet och fortsätter:

- Men matchen kommer att bli av så fort som möjligt. När fotleken är bättre bokar vi in ett nytt möte.

Tyson Fury besegrade Wladimir Klitschko  i november förra året och blev ny tungviktsvärldsmästare.

Klitschko säger till BBC att han är besviken över att matchen ställs in.

- Självklart är jag besviken också för mina fans skull. De såg alla fram emot det här returmötet. Men en sak är klar, det här betyder bara att jag får vänta ett par veckor till på att få mitt bälte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.