Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Tungt start på säsongen – fjärde raka förlusten för Gais

Försäsongen har inte börjat något vidare för Bosko Orovics lagbygge som åkte på förlust direkt i Svenska cupen mot Örebro.

Försäsongen har inte direkt varit någon dans på rosor för Gais. Efter förlusten senast mot Lindome blev det straffträning för stora delar av truppen då Bosko Orovic inte var nöjd över spelarnas inställning.

– Vi har haft en hel del diskussioner och spelarna har rannsakat sig själva på ett bra sätt, sa Bosko Orovic inför mötet med Örebro.

Förra säsongen var det däremot dans på rosor i Svenska Cupen för Gais. Då blev det gruppseger före lag som Hammarby och Elfsborg.

Den här säsongen är det dock inte full satsning från Gais på cupen. Då laget istället satsar på att vara som bäst när Superettan drar igång.

Till premiärmötet med Örebro hade Bosko Orovic fått en hel del bekymmer på förhand. Niclas Andersén och Carl Nyström var skadade, Emil Wahlström ännu inte redo för spel och Nikola Aseric och Netinho saknar ännu sina arbetstillstånd.

Väl på plan?

Jo, då var Gais pigga under fösta kvarten. Edin Hamidovic tvingade Oscar Jansson till en finfin räddning med fingertopparna och Bosko Orovic hade all anledning att vara nöjd.

LÄS MER: "Ett måste för Gais – annars blir det en tuff säsong"

Tappade markeringen totalt

Då kom kallduschen.

Marcus Bergholtz och de andra i Gais tappade helt bort Daniel Björnquist som omarkerad kunde placera in bollen bakom Marko Johansson.

– Vi är med bra. Det är det sista, sista vi behöver bli bättre på, säger Alexander Angelin till C More i paus.

I den andra halvleken fortsatte Gais att skapa ett par halvchanser men hade fortsatt svårt att få in bollen bakom Oscar Jansson.

Nu väntar Blåvitt för Gais

Aiden Harvey fick ett bra läge med dryga tjugo minuter kvar men fick ingen träff på bollen och tvingades dessutom bytas ut i samma sekvens efter en skada.

Än tyngre skulle det bli för Gais.

Martin Lorentzon hittade fram med en perfekt passning till Johan Bertilsson som ensam med Marko Johansson kunde rulla in 2–0 medans Gais fortfarande bara var tio spelare på banan.

Med dryga kvarten kvar kom reduceringen som väckte liv i matchen igen.

Ett perfekt inlägg nådde fram till Andreas Östlings panna som ohotad kunde nicka in bollen.

Men närmare än så kom inte Gais.

I nästa omgång väntar ett glödhett derby för Gais. Då är det IFK Göteborg som står på andra sidan i ett möte som ingen av klubbarna vill förlora.

Örebro–Gais:

2–1

Målskyttar:

Daniel Björnquist 1–0 (15), Johan Bertilsson 2–0 (71), Alexander Östling 2–1 (77).

Så startade Gais:

Marko Johansson – Aiden Harvey, August Wängberg, Niklas Olsson, Alexander Angelin – Predrag Randelovic, Rasmus Rosenkvist, Marcus Bergholtz – Leonard Pllana, Edin Hamidovic, Karl Bohm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.