Tungt slag för Lindvall Haggren – korsbandet avslitet

Det såg illa ut – och nu är det också bekräftat. Sävehofs Joanna Lindvall Haggrens främre korsband är avslitet.
– Det är självklart tråkigt och tungt mentalt för henne med allt vad detta innebär, säger Sävehofs sjukgymnast Elvir Rakovic.

ANNONS

Det var i början av den andra halvleken i söndagens derby mot Heid som Joanna Lindvall Haggren, i samband med ett avslut, föll illa och tog sig åt höger knä. Hon leddes efter det av planen.

Lindvall Haggren undersöktes under måndagen med hjälp av en magnetkamera, som då kunde bekräfta att det främre korsbandet i knät var avslitet.

– Det är som det är. I första hand nu ska vi få ner svullnaden och få upp stabiliteten i knät. Hon kommer behöva opereras inom en till två månader och sedan rehabilitering i ungefär nio månader, säger Rakovic.

LÄS MER: Skadan som stoppade Sävehofs derbyjubel

ANNONS

– Det är en ganska vanlig skada inom handbollen tyvärr som Joanna klarat sig undan fram till nu, säger Rakovic.

Sävehofs tränare Rasmus Overby är nedstämd efter skadebeskedet.

– Först och främst är det mest synd för Joanna själv, men självklart är stämningen i laget lite nere. Vi vill göra allt för att stötta Joanna som klubb och lag, och jag är övertygad att hon kommer tillbaka starkare.

Han fortsätter:

– För laget kommer vi sakna en spelare som alltid visar positiv inställning och sprider bra humör. Handbollsmässigt kommer vi sakna henne på högerkanten där hon gör ett bra jobb tillsammans med Emma Fernis.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS