Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Tungt för Påvelund – föll i seriefinalen

Påvelund var med i matchen länge och väl – men till slut fick laget lämna seriefinalen mot Halmstad som förlorare.
– De var snäppet bättre än oss i kväll, det är bara att erkänna, säger Asger Madsen.

Fem vinster på fem matcher.

Påvelund har dansat fram i Badmintonligan den här säsongen – men i den stekheta seriefinalen mot Halmstad tog det stopp.

Hallänningarna, som också kom till mötet med fem raka segrar i bagaget, var till slut det starkaste laget och vann mötet med 4–2 i matcher inför drygt 250 åskådare i Påvelundshallen.

– Det är klart att det är besvikelse i vårt lag, men jag måste säga att de var snäppet bättre än oss i kväll, det är bara att erkänna. De har ett väldigt bra lag, det är utan tvekan det bästa laget vi har mött i år, säger Asger Madsen.

Han fortsätter:

– De har många unga duktiga spelare som tävlar mycket runt om i världen. De går hårt från första till sista boll, det är högklassiga idrottare.

Men Påvelund stod upp bra och det var jämnt och spännande hela vägen in.

Inför sista matchen var det fördel Halmstad, 3–2 i matcher.

"Trodde hårt på det"

Påvelund, som tog sina segrar i mixeddubbeln och damdubbeln, gick hårt för en utjämning och ett avgörande skiljeset men gästerna vann herrdubbeln och kunde fira segern.

– Jag trodde faktiskt att vi skulle vinna herrdubbeln, men det lyckades vi inte med. Det är jag lite besviken över. Även våra spelare trodde hårt på det, men men, vi får ta revansch nästa gång.

Tisdagens match var den sista i grundserien.

Nu fortsätter Påvelund, som slutade tvåa i tabellen, i mellanserie A. Där ställs laget mot Halmstad, Fyrisfjädern och Trollhättan.

Asger Madsen är belåten med det han har fått se hittills av sitt lag under säsongen och han ser med tillförsikt fram emot mellanserien.

– Det har varit fantastiskt roligt den här säsongen. Det känns som att vi har lyckats skapa lite större intresse för badminton som sport i Göteborg nu.

Fakta: Så fortsätter Badmintonligan

Lag 1-4 i grundserien gör upp i mellanserien A. Ettan i grundserien tar med sig tre poäng till mellanserien, tvåan två poäng, ettan en poäng och fyran noll. I mellanserien A möter alla lagen alla en gång. Samtidigt gör lag 5-8 upp i mellanserien B, enligt samma upplägg som i mellanserien A.

Topp två i mellanserien B tar sig vidare till SM-slutspel mot lag 1-4 i mellanserien A. Lag 8 får kvala mot vinnarna i division 1-serierna för att hålla sig kvar i Badmintonligan och för lag 7 är säsongens seriespel avslutat.

Källa: Badmintonligan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.