Tungt för Sävehofs herrar

Trots en revanschlusta som hållit i sig sedan innan jul så föll Sävehofs herrar ännu en gång mot Eskilstunas Guif. Bortalaget var både lite mer självsäkra och alerta i sitt spel och matchen slutade 28-31.

|

Sävehofs herrar har haft en fin inledning på omstarten i Handbollsligan efter VM med vinster mot Skövde och Hammarby. Under torsdagskvällen blev det revanschläge mot Guif efter förlusten före jul. Men Sävehofs dubbelarrangemang slutade inte lika lyckligt som det började.

Hemmalaget inledde med två snabba mål och under matchens första minuter pågick ett jämnt spel mellan de båda lagen på plan. Det ändrades dock snabbt. Sävehof fick inte riktigt grepp om Guif som drog ifrån med 5-8 efter den första kvarten.

- Vi fick till en hyfsad start. Men sen fick vårt spel underkänt, säger Viktor Ottosson.

Sävehof var stundtals passiva i sitt kontringsspel och hade svårt att ta till vara på de lägen som uppkom. Men i slutet på första halvlek lyckades Sävehof jobba upp sitt spel. Viktor Ottosson jobbade på riktigt bra och reducerade ställningen till 8-10 på straff. I slutminutrarna fick han sedan till två fina träffar efter varandra och halvleken avslutades med jämna 11-12.

"Ett desperat försök"

Den andra perioden inledde Sävehof med att kvittera med hjälp av Olle Forsell. Men kvitteringen blev kortvarig och bortalaget tog över på nytt och höll Sävehof nere på mattan.

- Vi gick in med en go känsla efter paus. Men de fick till en del slumpmål och vi gjorde dumma avslut, säger Viktor Ottosson.

Sävehof jobbade stadigt på att komma ikapp, men kunde inte riktigt hänga med i Guifs snabba tempo. Men precis som i första halvlek växte de gulsvarta herrarna på nytt mot slutet, det räckte dock inte att knappa in på Guif som vann rättvist.

- De var skickliga på att hålla undan. Det som hände i slutet var ett desperat försök från vår sida men det var redan kört, säger Viktor Ottosson besviket.