Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Caroline Hedwall är långt från täten i Evian Championship.

Tung start för Hedwall när 62 slag blev 77

Hon hade 62 slag och vann på Europatouren så sent som i söndags. Fyra dagar senare inledde Caroline Hedwall Evian Championship med 77 slag, sex över par.

Att golf är en märklig sport kan såväl proffs som amatörer ge mängder av vittnesmål om. Caroline Hedwall gav ett nytt bevis när årets sista major inleddes på de soliga sluttningarna ovanför Genèvesjön. För bara några dagar sedan stämde det mesta och birdieputtarna trillade i på löpande band, men nu var det stolpe ut och en tung förmiddag på Evian Resort Golf Club.

Hedwall inledde på hål 10 och var sex över par redan halvvägs in i rundan, efter bland annat en dubbelbogey på hål 15.

- Jag slog en drive till höger, som jag inte trodde var så dålig, och var tvungen att slå ett lågt slag. Då tog bollen i trädet och studsade rakt till höger. På ett sätt var det tur i oturen att bollen stannade på banan, men det kunde väl inte ha blivit så mycket sämre ändå, säger hon till TT.

- Det var bara att kämpa på. Sista nio spelade jag riktigt bra, men fick inte i puttarna. Förhoppningsvis kan jag rulla i några i morgon i stället.

För att behålla kortet till LPGA-touren och slippa kvala senare i höst måste Caroline Hedwall gissningsvis bli bland de 30 bästa i Evian Championship. Där blir första utmaningen att klättra upp bland de 70 som får spela vidare i helgen, Hedwall ligger bara 97:a efter inledningsrundan.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel placering för Hedwall. Hon är 97:a.