Tung premiär för Jarder: "Katastrofalt"

Premiären i Diamond League blev tung för Erica Jarder som fortfarande jagar OS-biljetten. – Katastrofalt resultat men känslan var ändå bra, säger hon till GP.

ANNONS
|

Under VM i Peking förra året slog Jarder till med ett kanonhopp på 6,70. Ett resultat som innebär att hon har klarat OS-kvalgränsen i längdhopp. Trots det har Jarder inte fått klartecken från SOK då de kräver att hon visar upp samma höga nivå även i år.

I Diamond League-premiären i Shanghai blev det endast 6,11 i första försöket. Övertramp i andra innan det blev ett nytt övertramp i tredje försöket. Något som gjorde att Jarder fick nöja sig med en tiondeplats – sist i tävlingen.

– Första hoppet var inget vidare, andra var precis övertramp. Jag tyckte inte det, skällde lite på hon som beslutade men det hjälpte inte. Sen tredje hoppet var klart övertramp. Det är lite konstigt att ha hoppat katastrofalt men ändå ha med sig en ganska bra känsla.

ANNONS

– Det är såhär i början av säsongen, det är svårt att tajma plankan. Efteråt är man lite tom. Det är en lång resa hem. Särskilt efter de här resultaten.

Hur känner du kring OS-uttagningen, du har klarat gränsen men måste visa resultat?

– Jag vet ju att jag måste visa. Jag känner lite att det kommer att komma av bara farten får jag till det så kommer jag hoppa långt. Sen har jag stor respekt för uppgiften men jag kommer inte stressa något. Jag vet vilka nivåer jag har.

Vad för resultat måste du upp till för att få OS-biljetten?

– Jag har inte fått någon konkret längd eller så, det vill jag inte ha. Utan jag vet att jag måste upp på en hög nivå för att lyckas. Jag klarade ju OS-gränsen förra året så jag vet att jag har nivån. Jag ska visa vad jag kan och sen är bollen hos SOK.

Säsongen fortsätter redan nästa vecka för Jarder – då på en längdhoppsgala.

– Det ska bli jättekul. Jag kände mig grymt sugen på att hoppa mer efter idag. Jag vill bara tagga om och köra, nästan så att jag smet in efteråt och körde lite. Jag var jävligt sugen, säger hon.

ANNONS

Desto bättre gick det för Ivana Spanovic från Serbien som vann på 6,95.

Sofi Flink, Sveriges enda 60-meterskastare i damspjut, gjorde comeback på lördagen efter mer än nio månaders tävlingsuppehåll. Men det var Anna Wessman som hemma i Växjö imponerade mest. Med ett kast på 58,60 förbättrade hon sitt nyligen noterade personbästa med fem centimeter. Och det är bara Sofi Flink som med 61,96 kastat längre i Sverige genom tiderna.

– Sådär. Inte bra, inte dåligt, säger Flink om sin årsdebut i samband med lag-SM-kvalet i Stockholm Västerås Tidning.

ANNONS