Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tung finalkväll för Bengtsson: "Som väntat"

En svensk stavhoppsframgång fick räcka under söndagen. Medan Armando Duplantis flög vidare till final flög Angelica Bengtsson ur damernas dito. – Jag är inte besviken, säger Bengtsson.

Det blev ingen efterlängtad stavhoppsmedalj för Sverige på damsidan. Angelica Bengtsson stannade på 4.55 – och slutade tia i finalen. Bengtsson, som var fyra på VM i Peking för två år sedan, inledde finalen med en rivning redan på ingångshöjden 4.30. I andra fick hon dock i ordning på teknik och tajming – och flög över.

Proceduren upprepades på 4.55, efter att hon klarat 4.45 i första försöket. Med ribban på 4.55 sprang Bengtsson bara rätt fram utan att lyfta i det inledande "hoppet". Men återigen – i andra hade hon föga problem att flyga över utsatt höjd.

"Var som väntat"

Men när hon som mest behövde få till ett högtflygande tredjeförsök fanns det inte där. När ribban åkte upp till 4.65 tog lyckan slut för Angelica Bengtsson. Inte ett av hennes tre försök var riktigt nära och svenskan lyckades inte följa upp fjärdeplatsen från Peking.

– Det här var som väntat. Jag hade hoppats att jag skulle kunna knipa några placeringar på topp åtta inför finalen. Men topp tio hade jag räknat med att jag skulle klara, så jag är inte besviken. Jag är väldigt nöjd med mitt 55-hopp. Vi trodde verkligen att det skulle bli svenskt rekord för jag var väldigt högt över, men på 65 hade jag inte orken, säger Angelica Bengtsson. 

Vad är det som gör att det inte vill sig i år?

– Tekniken var bra, men löpningen fanns inte där alls. Inomhussäsongen blev ganska tafatt med träningen också, motivationen fanns inte riktigt där efter OS. Man blev ju ganska slagen till marken där, sen fick man bryta ner sig och komma tillbaka lugnt och försiktigt. Så hela året har blivit dålig träning.

Hur är motivationen framöver?

– Sedan Michaela (Meijer) tog rekordet har den varit jättehög, men tre veckors träning räcker inte, skrattar Angelica vars svenska rekord slogs av Michaela Meijer under Världsungdomsspelen på Nya Ullevi.

Efter att som enda svenska ha gått vidare från stavkvalet på fredagen pratade hon om att representera Sverige på bästa sätt i finalen. Hon gjorde vad hon kunde framför landslagskollegorna Michaela Meijer och Lisa Gunnarsson men damernas stavhopp får totalt sett underkänt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.