Tung förlust för Pixbo mot Storvreta

Toppmöte borta mot serieledaren – då hade Pixbo inte mycket att sätta emot.

|

Pixbo hade chansen att ta in på Storvreta i tabelltoppen när Mölnlyckelaget reste till Uppsala för att göra upp mot ligaettan. Men Jonas Eliassons manskap räckte inte hela vägen utan fick lämna mötet med noll poäng och en 8–12-förlust i bagaget.

Till en början hängde bortalaget med bra och efter en förstaperiod där det var öppna spjäll i båda försvaren var det bara ett måls underläge för göteborgarna.

Matchen fortsatte i samma mönster även i den andra perioden och inför slutakten var Pixbo fortsatt bara ett mål bakom.

Men om det var jämnt och spännande under matchens två första perioder var det klasskillnad i tredje perioden.

Bortalaget orkade inte stå emot och Storvreta kunde med två snabba mål under slutaktens första minut dra ifrån till 7–4. Ett ryck som blev matchavgörande.

Slutsiffrorna skrevs till 12–8.