Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tung debut för Karlsson – förlust direkt i nya klubben

Erik Karlsson, 28, har debuterat för sitt San Jose Sharks. Då tog det bara minuter innan han hade presenterat sig i poängprotokollet.
– Det är ett nöje att se Karlsson, säger förre NHL-spelaren Bret Hedican.

Det har knappast undgått någon att Erik Karlsson fått lämna Ottawa Senators och istället trejdades bort till San Jose Sharks.

Under natten till fredagen kom så debuten för hans nya klubb när San Jose Sharks mötte Calgary Flames. För Erik Karlssons del tog det bara ett par minuter innan han hade spelat fram till matchens första mål.

Den glädjen blev dock kortvarig då Calgary kunde både kvittera och ta ledningen med 4–1. San Jose skulle dock närma sig men närmare än förlust med 3–4 kom aldrig Erik Karlsson och hans nya lagkamrater.

"Ett nöje att se"

Men Erik Karlsson fick trots allt fina omdömen efteråt.

– Det är ett nöje att se Karlsson i aktion med sina snabba uppspelningar ur egen zon och följsamma positionsspel, sa förre NHL-spelaren Bret Hedican hos Sharks Radio Network.

Karlsson fick självfallet spela en hel del i powerplay och hadet ett par lägen att även bli målskytt i debuten men första målet får vänta ett tag till. Som sin nya radarpartner efter flytten fick han Marc-Eduoard Vlasic.

– Det kändes bra. Det var min första match på väldigt lång tid och det kändes verkligen. Men överlag kändes det mycket bättre än vad jag kommer ihåg att det brukar göra i början av en säsong. Det känns bra, säger Karlsson till NHL.com.

För Karlssons del blev det 25.05 minuter på isen och +1.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.