Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tuffare matcher väntar Jesper Nielsen och Sverige.

Tuffare motstånd väntar i VM – "Nu börjar det"

Mer och mer pekar mot en nordisk trippelkamp i VM:s mellanrunda i Herning. För Sverige blir det viktigt att ha med sig full pott inför matcherna mot Danmark och Norge.

Efter tre raka segrar kan Sverige blicka fram emot mellanrundan som inleds på lördag. Men trots en stark start på det första gruppspelet återstår den största delen av jobbet innan handbollslandslaget lämnar Köpenhamn på fredag.

- Vi är fullt medvetna om att ingenting är klart ännu. För att ta oss vidare med så mycket poäng som möjligt måste vi vinna de två matcher som är kvar. Det är vår målsättning, men det kommer bli tuffare motstånd nu med Qatar (på onsdag) och Ungern (på torsdag), säger förbundskapten Kristján Andrésson.

De tre bästa lagen går vidare och tar med sig poängen från inbördes möten. Segrarna hittills – mot Egypten, Argentina och Angola – har varit väntade och Sverige är favorit även mot Qatar och Ungern, men VM-motståndet är av en annan kaliber då.

- Det blir tufft och fysiskt och annorlunda matchbilder jämfört med i dag. Det kommer gå lite snabbare, säger Jesper Nielsen efter storsegern, 37–19, mot Angola.

Efter tre matcher är Sverige den enda fullpoängaren i grupp D. I mellanrundan väntar de bästa lagen från grupp C, där både Danmark och Norge precis som Blågult imponerar och är obesegrade efter tre matcher. På måndagen vann Norge först med 34–24 mot Österrike innan Danmark slog Saudiarabien med 34–22.

Det är med andra ord en hel del som talar för att det blir är de tre nordiska länderna som gör upp om de två semifinalplatser som står på spel i mellanrundan.

I alla fall om Sverige spelar sina kort rätt mot Qatar och Ungern.