Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sveriges två stora hopp i lag-VM i bordtennis i Halmstad, Matilda Ekholm och Mattias Karlsson.

Tuffa matcher väntar svenska lagen i VM

Sverige ställs inför tuffa, men utmanande, prov när lag-VM i bordtennis avgörs i Halmstad med start 29:e april. Både herrarna och damerna hamnade i samma grupp som världsettorna, Tyskland för herrarna och Kina för damerna.

29/4–6/5 spelas lag-VM i Halmstad Arena. Både Sveriges herrar och damer hamnade i grupp A vilket innebär att man får ta sig an världens högst rankade nationer.

På herrsidan är Tyskland rankade före Kina. Sverige är rankad trea i gruppen och måste hålla den placeringen för att ta sig vidare mot medaljchanserna.

Målet: kvartsfinal

- Vi har nått kvartsfinal i OS och även vid förra VM 2016. Vi är rankade nia i världen och kvartsfinal är vårt första delmål, sade Sveriges förbundskapten Ulf ”Tickan” Carlsson.

Det är mycket jämnt mellan många länder och sämst rankad i Sveriges grupp är Slovenien, som man förlorade mot i EM i höstas.

- Det är klart att vi är revanschsugna. Ska vi vara med mot de allra bästa lagen måste hela laget prestera på allra högsta nivå. Kina känns som strået vassare men de andra lagen ska inte vara helt omöjliga, sade Mattias Karlsson, som tyvärr missar SM senare i veckan på grund av en stukning i foten.

"Bättre än en del lag"

De svenska damerna är rankade sist i sin grupp.

- Vi har tappat placeringar och vår seedning är för låg. Vi är helt klart bättre än en del lag och jag tror att det är många av de andra som inte är glada över att vi hamnade i deras grupp, sade Matilda Ekholm, en av svenska lagets viktigaste spelare.

De sista platserna i den svenska truppen tas ut om knappt tre veckor, men Jennifer Jonsson slog Singapores näst bästa damspelare för ett tag sedan och även Linda Bergström har tagit stora kliv framåt under säsongen.

- Jag tycker att vi har ett bättre lag än på väldigt länge, menar Matilda Ekholm.