Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Juniorkronorna under bronsmatchen i JVM mot Finland i januari.
Juniorkronorna under bronsmatchen i JVM mot Finland i januari. Bild: Erik Simander/TT

Tuffa coronaregler inför JVM

Junior-VM i ishockey ska genomföras i en bubbla i Edmonton för att göras så coronasäkert som möjligt.
Även under uppladdningen ska Juniorkronorna leva som i karantän och det krävs tre negativa coronatest för att få åka till Kanada.

Under uppladdningslägret i Sundsvall 7-13 december ska Juniorkronorna leva i en bubbla. Alla ska testas för covid-19 tre gånger och alla tester måste vara negativa för att spelaren eller ledaren ska få åka med till Nordamerika.

– Kruxet är att vi kommer att behöva ta ut en väldigt stor trupp till Sundsvall, normalt vill man helst inte ta ut fler än man får anmäla. Nu blir det upp mot 30 spelare eller till och med fler, säger förbundskaptenen Tomas Montén till Aftonbladet .

På grund av coronapandemin får varje trupp innehålla två fler utespelare än normalt, 22 stycken. Den svenska truppen flyger till Edmonton med ett chartrat plan från Helsingfors, tillsammans med Ryssland och Finland, och väl framme i Edmonton ska lagen direkt in i JVM-bubblan, till karantän på hotellet.

– Där är alla lag isolerade de tre första dagarna. Vi får inte lämna vår våning och alla har enkelrum. Vi måste också testas varje dag. Den 17 december får alla som är godkända börja träna, säger Montén.

Juniorkronorna möter Schweiz och Kanada i träningsmatcher före turneringen, som för svensk del inleds den 26 december.