Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eddie Läck i sin debutmatch för Tre Kronor.

Tuff start ledde till seger i debuten

Starten var inte rolig. Men till slut fick Eddie Läck en seger i Tre Kronor-debuten.

För tre år sedan tackade han ja till att vara med i Tre Kronors VM-lag – då pajade ryggen. I fjol var han aktuell men hamnade till slut utanför truppen.

Den här gången ska Eddie Läck vara med hela vägen.

Och mot Ryssland gjorde han sin första match någonsin i Tre Kronor-tröjan.

- Det var lite småpirrigt. Det kändes kanske inte som en Stanley Cup-final men det kändes som något speciellt. Jag var taggad, och det var så klart jätteskönt att få vinna, sade han.

Tuff start

Vägen dit fram till 4–3 var dock lång och bestod dessutom av en tuff start i Hovet.

Ryssland tog ledningen med en studspuck och sedan smet tvåan in under Läcks högerarm.

- Det var ett skott, en styrning på klubban framför och sedan gick den in. Det är just sådana här grejer som händer och det är skönare att få det ur vägen redan nu, sade han.

- Och andra målet är så klart något som jag vill ta tillbaka.

Stark avslutning

Efter den tuffa starten hittade Tre Kronor rätt i spelet. Med en hög trea bromsades Ryssland spelvändningar och när sedan box- och powerplay fungerade fint var Sverige ikapp. I förlängningen avgjorde sedan Gabriel Landeskog.

- Först halvan tyckte jag att vi var mycket i vår zon. Vi hade svårt att få ut pucken. Men ju längre matchen led desto bättre blev vi. Det var ju första gången många av oss spelade tillsammans, så får vi några matcher tillsammans så kommer det här att bli bra, sade Eddie Läck.

Peter Popovic, assisterande förbundskapten:

- Som målis är det alltid skönt att vinna första matchen när man spelar i ett nytt lag eller i sin landslagsdebut, det gör att man blir lite större, sade han.