Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Tuff start för Artemis Youth: "Det var lite kämpigt"

Under torsdagen inleddes VM i RC44 i Marstrand under solstrålande förhållanden. Svenskbåten Artemis hade en tuff start men ligger på fjärdeplats efter första dagen.

För sjätte året i rad gick VM-tävlingen RC44 av stapeln i Marstrand. Flera ur svenskbåten Artemis besättning var även med i det svenska Americas Cup-team som gick till utmanarfinal anrika tävlingen tidigare i sommar. Men i Marstrand inledde de ojämnt. Första racet kom teamet sist men lyckades vinna det andra och ligger på en fjärdeplats efter första dagen. Den andra svenskbåten Artemis Youth hade det dock tuffare. 


– Seglingsmässigt var vi upp och ner i nedre halvan. Det har varit lite kämpigt får man lov att säga men samtidigt är det extremt tätt mellan alla team. Det handlar om sekunder och vi är med i matchen. Vi måste bara hitta den lilla "edgen", säger Andreas Axelsson, som tidigare under sommaren också var med och seglade i Americas Cup med "stora" Artemis men den här gången seglar med Artemis Youth.

"Klart att vi vill slå de äldre"

Artemis Youth är, som namnet antyder, en båt med flera yngre seglare och trots att båten ligger på nionde plats av nio båtar menar Andreas Axelsson att man måste fortsätta kämpa vidare.

– Förhoppningen är att vi verkligen kämpar runt hela banan och får några topplaceringar vilket hade varit väldigt bra för vårt team för resten av säsongen.

Samtidigt tycker han att det vore extra kul att slå Artemis andra båt.

– Ja, det är klart att vi vill slå de äldre. Även om vi är två båtar och ett team så tar man ju varje chans man får att slå den blåa båten (Artemis).

Ryska laget Team Nika leder tävlingen efter första dagen med sina 9 poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.