Hanna Nilsson. Arkivbild.  Bild: MATHIAS BERGELD
Hanna Nilsson. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Tuff dag för enda svenskan i Vårgårdas lagtempo

Hanna Nilsson var enda svenskan under första dagen av Vårgårdas World Tour.
– Jäklar vad ont det gjorde i benen. Det var jobbigt från start till mål, säger Hanna Nilsson till SVT.

En svensk deltog under första dagen av Vårgårdas World Tour, som inleddes med ett lagtempo som gick mellan Vårgårda och Herrljunga under lördagen. Hanna Nilsson, 27, slutade på en 12:e plats med sitt lag BTC Ljubljana, drygt tre minuter efter vinnarna.

– Det var en hård dag, jäklar vad ont det gjorde i benen. Det var jobbigt från start till mål, säger Hanna Nilsson till SVT.

– Eftersom tiden tas på fjärde tjej i laget så gick jag inte helt på max det allra sista. Men det var en bra genomkörare inför linjeloppet i morgon, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se.

På plats fanns även regerande världsmästarna Canyon Sram, som dock fick nöja sig med en andraplats. De fyra senaste åren har segern i lagtempot i Vårgårda gått till Boels Dolmans men i år var det amerikanska Trek-Segafredo som tog hem loppet. Boels Dolmans fick nöja sig med en fjärdeplats.

I det vinnande laget ingick Ruth Winder, Audrey Cordon-Ragot, Elisa Longo-Borghini, Ellen van Dijk, Tayler Wiles och Trixie Worrack.

På söndagen går linjeloppet där följande svenskor deltar: Hanna Nilsson, Sara Penton, Team Virtu och landslagsåkarna Lisa Nordén, Sara Mustonen, Sara Olsson, Nathalie Eklund, Clara Lundmark och Sara Hedberg.

Sveriges bästa cyklist de senaste åren, förra årets VM-fyra Emilia Fahlin, missar tävlingarna i Vårgårda då hon ännu inte är tillbaka i full träning efter en krasch i maj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.