Mateo Kovacic, i blått, är tillbaka från skadefrånvaro.
Mateo Kovacic, i blått, är tillbaka från skadefrånvaro. Bild: John Walton/AP/TT

Tuchel bekräftar: Kanté och Kovacic tillbaka

Chelseas tränare Thomas Tuchel kommer med dubbla glädjebesked inför FA-cupfinalen mot Leicester: Mittfältsduon Mateo Kovacic och N’Golo Kanté är båda tillbaka från skadefrånvaro.

ANNONS

Den kroatiske mittfältaren Mateo Kovacic har inte spelat på drygt en månad och missade bland annat dubbelmötet mot Real Madrid i Champions League-semifinalen.

På presskonferensen inför FA-cupfinalen meddelar Thomas Tuchel att 27-åringen är spelklar igen.

– Det är jätteviktigt. Mateo har allting vi behöver på mittfältet. Har har erfarenhet, kraft, kan driva upp och ner tempot, han kan dribbla med bollen och ta sig förbi spelare, han är snabb och har fysiska kvaliteter, säger Tuchel.

– Det är viktiga nyheter för oss att "Kova" är tillbaka. Han har enorm inverkan i omklädningsrummet också och är en väldigt positiv kille.

Även den franske stjärnan N’Golo Kanté är tillbaka efter att ha missat Londonderbyt mot Arsenal som slutade i en 0–1-förlust. Tuchel menar att det var mer en säkerhetsåtgärd än en ordentlig skada.

ANNONS

– Man kunde se när vi saknade Mateo och N'Golo i samma match att vi saknade kvalitet, energi och erfarenhet, säger tysken.

Finalen mot Leicester blir Tuchels första i engelsk fotboll. Han ersatte klubbikonen Frank Lampard i slutet av januari.

– Det är enormt, men jag kommer inte att förlora mig i känslorna i morgon. Jag är fullt fokuserad på att förbereda mitt lag bättre än för två dagar sedan (mot Arsenal), säger han.

FA-cupfinalen spelas klockan 18.15 i morgon.

Ola Palmström/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS