Tua Tagovailoa kommer tjäna 300 miljoner de kommande fem åren - då valde han att köpa en lyxbil till sin mamma.
Tua Tagovailoa kommer tjäna 300 miljoner de kommande fem åren - då valde han att köpa en lyxbil till sin mamma. Bild: Peter Barreras

Tua Tagovailoa skrev drömkontrakt – gav lyxbil till sin mamma

Tua Tagovailoa skrev nyligen på ett kontrakt värt 300 miljoner kronor för Miami Dolphins. Då valde quaterback-talangen att ge sin mamma en lyxbil på mors dag.

ANNONS
|

Tua Tagovailoa valdes som totalt femte spelare under NFL-draften för några veckor sedan och det var Miami Dolphins som valde att lägga vantarna på quaterback-talangen.

Nu har NFL-klubben valt att kontraktera Tagovailoa och lönen gör 22-åringen från Hawaii ekonomiskt oberoende. Kontraktet sträcker sig över fem år och är värt motsvarande 300 miljoner kronor.

Föga förvånande är Tagovailoa lycklig över kontraktet och nu vill han ge tillbaka. På Instagram visar han prov på sin generositet. Där har han nämligen lagt upp ett klipp på när han ger sin mamma, Diane, en ny Cadillac Escalade på mors dag.

En bil vars standardmodell kostar omkring 750 000.

ANNONS

"Glad mors dag till mer än en förtjänande mamma. Jag älskar dig mamma", skriver han.

Mamman, ja låt oss säga att hon ser något förvånad ut innan hon kramar sin son och säger "Låt oss åka en sväng då!".

Startar välgörenhetsprojekt

Men pengarna kommer inte bara spenderas på lyx och presenter. Tagovailoa berättar även att han vill ge tillbaka till samhället. Dels till Hawaii, där han växte upp. Dels till Alabama, där han gick på college. Men också till sin nya hemstad.

"Ord kan inte beskriva hur lyckligt lottad jag är. Tack, Miami Dolphins för att ni förverkligat drömmen för mig och min familj. Det ligger mig varmt om hjärtat att ge tillbaka till samhällena som format mig och redan nu finns planer på att starta upp välgörenhetsprojekt på Hawaii, i Alabama och Miami”, skriver han på Instagram.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS