Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollslandslagets vänsterback Magdalena Eriksson. Arkivbild.

Tryggare Eriksson varnar för klubbkamraten

Till vardags är de lagkamrater i Chelsea. I landslagsturneringen Algarve cup är de motståndare. Sveriges försvarsstjärna Magdalena Eriksson varnar för Sydkoreas Ji So-Yun inför fredagens landskamp.

Det svenska damlandslaget i fotboll imponerade i onsdagens 3–1-match mot Kanada i årliga Algarve cup i Portugal. En ytterligare seger mot Sydkorea i Parchal är i princip ett måste för att drömmen om en plats i onsdagens final i den prestigefyllda landslagsturneringen ska förbli vid liv.

- Vi har en väldigt uttalad filosofi att tänka på nästa uppgift och nästa match, säger vänsterförsvararen Magdalena Eriksson.

24-åriga Chelseaspelaren Eriksson ställs mot sin 27-åriga klubblagskramrat Ji So-Yun i fredagens avgörande match om segern i grupp B. Bara det bästa laget har chans på final.

Ji förblev mållös när Sydkorea besegrade Ryssland med 3–1 i gruppspelspremiären. I engelska Super League har den offensive mittfältaren gjort fyra mål på nio ligamatcher den här säsongen för obesegrade serieledaren Chelsea.

Tror på trebackslinje

- Jag känner henne väldigt väl. Hon är väldigt bolltrygg, bra på små ytor och målfarlig, säger Magdalena Eriksson.

Sveriges trebackslinje med vänsterfotade Eriksson till vänster, Montpelliers Linda Sembrant i mitten och Potsdams Amanda Ilestedt till höger stod för en stabil insats mot Kanada.

24-åriga Eriksson, som lämnade blivande svenska mästarlaget Linköping i somras, är positiv till att Sverige kan i ändra försvaret utifrån motstånd.

- Vi har ju skiftat lite mellan fyrbacks- och trebackslinje nu under Gerhardsson (Peter, förbundskapten). Både mot Frankrike (0–0 i en landskamp i november) och Kanada lyckades vi med att släppa till färre målchanser. Jag gillar att man kan vara flexibel. Det gör att man blir svårläst. Det tror jag kommer att gynna oss.

"Lindahl en enorm trygghet"

Efter ett drygt halvår i Storbritannien har Magdalena Eriksson nu börjat känna sig mer som hemma. Även om hon saknar familj och vänner i Sverige.

Tidigare landslagskamraten från Linköping, Jonna Andersson, anslöt till Chelsea i början av året. Men landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, som är tio år äldre än Eriksson och spelat i Chelsea sedan 2015, har framför allt varit ett stort stöd.

- Det har varit en enorm trygghet. Hon och jag funkar väldigt bra, vi pratar mycket. Det är skönt att ha en med svenskt fotbollstänk. Hedvig hjälpte mig också mycket socialt i början. Nu har jag blivit mer och mer självständig.