Trots jättetappet - Pixbo besegrade Växjö

Trots ett målmässigt tapp lyckades Pixbo hålla undan och ta tre poäng mot Växjö. 5-4-segern gör att Mölnlycke-laget klättrar till andra plats i tabellen.

|

Efter debaclet borta mot Storvreta där Pixbo förlorade med 3-11 har göteborgarna lyckats komma på rätt spår igen. Mot Växjö IBF, som inför matchen skuggade Mölnlycke-laget i tabellen, tog man sin tredje raka seger.

–Vi har tagit flera moralsegrar den senaste tiden, det lovar gott, säger Pixbos tränare Per Tjusberg.

Och publiken i Wallenstamhallen bjöds på en riktig rivstart från hemmalaget. När drygt tre minuter var spelat hade ett energiskt och fartfyllt Pixbo redan hunnit pricka in två baljor. Först var det Linus Henriksson som hittade poängflitige Martin Östholm. Bara 36 sekunder efter att backen hade skickat in matchens första fullträff så utökade Max Wahlgren, som blev stor matchhjälte när han avgjorde i 6-5-segern över AIK senast, när han sköt in 2-0. Halvminuten innan den första perioden var över gjorde Patrik Malmström Pixbos tredje mål i matchen, en fullträff som då betydde 3-1.

I mittakten fortsatte Mölnlyckes stolthet att ånga på. Två snabba mål från Daniel Calebsson gjorde att man med en 5-1-ledning såg ut att gå mot en säker seger. Men Växjö hade inte gett upp. Strax efter Calebssons andra mål reducerade gästerna till 2-5 sedan Markus Jonsson gjort mål på straff. Och det skulle komma mer från smålänningarna. När den andra perioden var färdigspelad stod det 5-4 på resultattavlan i Pixbos favör.

– Det var en lurig match där vi hade det väldigt lugnt upp till 5-1. Vi kände att det gick lugnt, fint och bra, men sedan är innebandy en sport därdet räcker med några dåliga beslut och att motståndarnafår energi så blir det match av det.

Under matchens avslutande period jagade Växjö för att få till en kvittering, men hemmalaget stod emot och även om det fanns chanser åt båda håll så slutade den tredje perioden mållös. Per Tjusberg tyckte, trots att det var målmässigt jämnt, att Pixbo hade hyfsad kontroll på händelserna även när Växjö tryckte på i slutet.

– Vi var närmare 6-4 än de var 5-5. De hade ingen energi att vräka över oss i slutet, de gick runt på få spelare.

Pixbo vann med 5-4 och resultatet innebär att man, efter att ha spelat åtta omgångar, placerar sig på andra plats i tabellen.

– Spelmässigt har vi en del kvar i tajming och så där, men energin i gruppen lovar gott. Vi har bra inställning ochbra krigande.