Trots beslutet – Monaco behåller grid girls

Formel 1 har tidigare meddelat att man kommer sluta med grid girls – ett fenomen som varit kraftigt ifrågasatt. Nu kommer dock rapporter om att de lättklädda damerna kommer att vara med när cirkusen når en av de mest anrika banorna, nämligen Monaco.

ANNONS
|

Under en lång tid har man kunnat se lätt klädda damer, så kallade grid girls, som håller upp startnummer i samband med Formel 1-loppen.

Detta fenomenet har dock väckt starka känslor och inför säsongen kom beskedet att grid girls ersätts av barn, så kallade grid kids.

LÄS MER: Grid girls blir grid kids i Formel 1

Dock har inte säsongen mer än hunnit dra igång innan det kommer rapporter om att grid girls kan komma tillbaka ändå. Enligt Monaco-Matin har nämligen ACM (Automobile Club of Monaco) kommit överens med Liberty Media, Formel 1:s ägargrupp, om att få ha tjejerna under sitt lopp den 27 maj.

ANNONS

– Relationen med Liberty Media är bra, för de förstår att Monaco inte är Spa eller Monza, säger ACM:s ordförande Michel Boeri till Monaco-Matin och fortsätter.

LÄS MER:Grid girls försvinner från Formel 1 – trots förarnas ilska

– Vi har inte haft några problem med Liberty Media, utöver grid girl-problemet. De kommer vara där (Monaco Grand Prix), vid starten, fast de kommer inte hålla i några namnskyltar. De är vackra och kamerorna kommer att vara riktade mot dem igen.

LÄS MER:Varför vägrar motormännen att växa upp?

"Synd att ta bort ögongodiset"

När frågan om att ta bort grid girls från sporten väcktes det en hel del ilska bland förarna. En av de som reagerade starkast då var tysken Nico Hülkenberg.

LÄS MER: Formel 1-förarna vill ha kvar de lättklädda kvinnorna

– Det vore synd att ta bort ögongodiset från starten. Vad får vi i stället? Herregud, sade han då enligt flera medier.

Även Lewis Hamilton har velat behålla grid girls vid tävlingar och när beskedet att Monaco GP kommer trotsa beslutet om att ta bort dem visade han sin glädje i social medier. På instagram la han upp en bild med nyheten och texten "Thank you Jesus." En bild som han sedan raderade.

ANNONS