Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Trippla svenska segrar i innebandyns Finnkamp

Finnkampen. Tankarna förs till friidrott men i helgen var det i innebandy som grannarna gjorde upp. Det slutade i tre svenska segrar i Lerum och Alingsås.

Friidrottens klassiska Finnkamp är förbi sedan några veckor. Under lördagen var det dags för en ny Finnkamp – i innebandy. Sverige och Finland, sportens två stora giganter, drabbade samman inför över 2000 åskådade i Estrad i Alingsås.

Det blev en rafflande match som Sverige till slut gick vinnande ur. Det var dock Finland som inledde bäst och gick ifrån till 2-0 i inledningen av första perioden. Men innan perioden var över hade Sverige kvitterat och lagen gick till första periodvila i likaläge.

I den andra perioden föll bara ett mål – Kim Nilssons 3-2-mål för Sverige. Den tredje perioden var desto målrikare. 3-2 blev 4-2 innan Finland hittade mål igen. Men grannarna från öst kom aldrig förbi. Matchen slutade 5-4 till Sverige inför hemmapubliken.

– Det är verkligen så här man vill ha det på en hemmalandskamp. Det var fantastisk stämning, helt underbart, säger förbundskapten Mikael Hill till innebandyförbundets hemsida.

Seger även för U19

Precis som i friidrottens Finnkamp innehöll innebandyns dito en "ungdomskamp". Ländernas U19-landslag möttes i två matcher, en på fredagen i Lerum och en i Alingsås under lördagen. Sverige gick segrande ur båda kamperna med 10-3 på fredagen och 8-6 på lördagen. Sirius Filip Eriksson hade stor show i de matcherna och stod för totalt sju svenska mål (3+4).

– Det känns som att saker börjar stämma. Självförtroendet har höjts den här helgen, säger han i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.