Kieran Trippier. Arkivbild.
Kieran Trippier. Arkivbild. Bild: Bernat Armangue/AP/TT

Trippier avstängd igen – Atlético överklagar

Kieran Trippier stängdes av i tio veckor, men fick spela igen efter en överklagan från Atlético Madrid. Nu stoppas försvararen ännu en gång efter att Internationella fotbollsförbundet (Fifa) avslagit nämnda överklagan.

ANNONS

Därmed får engelsmannen inte spela förrän tidigast den 28 februari – om inte nästa överklagan får bifall, vill säga.

Trippiers spanska klubb Atlético Madrid överklagar nu ända till idrottens skiljedomstol, Cas, för att slippa vara utan sin spelare. Om Cas väljer att pröva fallet, är Trippier åter fri att spela.

Den 23 december stängde det engelska fotbollsförbundet (FA) av Trippier för brott mot internationella vadslagningsregler. 30-åringen dömdes, mot sitt eget nekande, för att ha spridit information till vänner om sin övergång från Tottenham till Atlético Madrid 2019. Vännerna ska sedan ha satsat pengar på den ännu inte bekräftade övergången.

Atlético hävdar att de inte borde straffas eftersom Trippier inte hade anslutit till klubben när brottet begicks, men Fifa menar att domen gäller globalt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS