Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Trion som får åka till EM - igen

Sverige är klart för sitt femte raka mästerskap- och Anders Svensson sammanfattar: - Detta är en oerhörd lättnad.
Elfsborgsmittfältaren var bäst på planen när Sverige besegrade Lettland. Men det var nervigt på blöta Råsunda.
- Ja, vi fick ju en drömstart och ville egentligen göra 2-0 rätt snabbt också. Vi var sugna på det. Men det låste sig lite och det var inte förrän i andra halvlek som vi kom igång. Då fick vi betydligt bättre balans i vårt spel, säger Svensson.
Han själv hade, som han uttrycker det, "mycket spring i benen". En jobbig säsong är till ända, och nu finns ett EM-slutspel att se fram emot.
- Jag har ju haft problem med mina ljumskar till och från, och det har varit lite tufft. Men nu tycker jag att det känns bra.
Svensson, som har blivit mer defensiv med åren, vikarierade för Tobias Linderoth och han gjorde det riktigt bra. När svenska spelet var som allra darrigast i första halvlek var det Anders Svensson som tog tag i det, som tog ansvaret och som sprang allra mest.
- Det kändes helt klart bra därute. Jag är lättad och nu ser jag fram emot nästa sommar. Vi har absolut hög kapacitet när vi spelar på topp.
Erik Edman fyller i:
- Det är väldigt skönt, det här. Det är som en befrielse. Vi fick en kanonstart med mål redan efter 35 sekunder, men sedan vet jag inte vad som hände. Vi slog felpassningar hela tiden ett tag.
Vad har du för tankar inför EM?
- Vi är en begränsad fotbollsnation och det krävs att alla är med och i form för att vi ska kunna lyckas fullt ut. Men det är svårt att redan nu prata om målsättning och så.
Har det varit jobbiga dagar efter Spanienmatchen?
- Ja, vi är ju inte mer än människor vi heller, och det är klart att vi har känt pressen på oss. Därför känns det så skönt att vi har fixat detta.
Olof Mellberg har varit med i alla internationella mästerskap det är årtusendet, och nästa sommar kan det alltså bli femte raka för mittbacken från Aston Villa.
- Vi har ett bra lag som i våra bästa stunder kan slå vilket lag som helst. Att vi har lyckats ta oss till fem raka slutspel är riktigt starkt gjort, och det visar hur starka vi är.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.