Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trelleborg firar säsongens första seger.

Trelleborg skrällde mot topplaget

Islänningen Ottar Magnus Karlsson var sist på bollen som lade grunden till Trelleborgs sensationella 2–1-seger mot IFK Norrköping Men får han målet?

Nykomlingen Trelleborgs FF kom till Östgötaporten utan en seger under de fem inledande omgångarna. Inte mycket talade för att det skulle bli tre poäng mot tabelltrean IFK Norrköping som inlett med tre raka segrar hemma.

- Jag tycker inte att vi har fått betalt tidigare men vår matchplan fungerade perfekt. Vi höll vår organisation, gjorde två mål och fick tre poäng. Det var väldigt viktigt att vi fick ta vår första seger och det här kan vi bygga vidare på, säger Karlsson.

- Vi har inte belönats för vårt slit tidigare, men det kom nu.

TT: Har det varit jobbigt?

- Ja, men vi har fortsatt att jobba hårt och i dag tycker jag att vi visade att vi kan klara oss bra mot bra lag, säger anfallaren.

Tog fart efter pausen

Efter en seg och tämligen intetsägande fotboll under den första halvleken tog det fart rejält efter pausen.

Ottar Magnus Karlsson, på lån från norska Molde, var i allra högsta grad inblandad. När Trelleborg fick en högerhörna i 54:e minuten fick Dennis Hadzikadunic träff med pannan, men det var via Ottar Magnus Karlsson skalle bollen smet in bakom hemmamålvakten Isak Pettersson.

Mittbacken Hadzikadunic fick officiellt målet.

- Jag trodde direkt att det var mitt mål, men det kändes konstigt för Dennis började direkt fira målet. Han trodde att det var hans. Ni kan väl fråga domaren, säger Ottar Magnus Karlsson.

Eriksson ska kolla

Det gjorde TT:

- Han är inte uppskriven för målet, men jag ska titta på det för vi hann inte uppfatta om det var en dubbelnick. Jag ska kolla i bilen hem, säger Eriksson.

Sju minuter senare slog Deniz Hümmet in 2–0 till Trelleborg. Bara minuten senare reducerade Kalle Holmberg.

Där någonstans ringde den kollektiva väckarklockan hos hemmalaget. Trots reducerat manskap – Jordan Larsson fick ett direkt rött kort sedan han sparkat ned Robin Nilsson – tryckte Norrköping på. Mittbacken Jón Gudni Fjóluson skickades upp på topp – och gav den tyngd offensivt som laget skriker efter.

Islänningen var ytterst nära att nicka in kvitteringen kort efter Holmbergs reducering.

- Vi hade väldigt svårt att skapa något i första. Vi är i brygga efter Trelleborgs 2–0, men jobbar vidare och ger det chansen. Vi har inte tillräcklig kvalitet och kommer inte upp i prestation och det har varit vårt problem även tidigare, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

- Då har vi fått resultaten med oss. Det är en annan kravbild på IFK Norrköping i år och jag tror att det tynger vår prestation.