Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds Ella Masar. Malmöklubben möter rumänska Cluj på bortaplan på torsdagen i det första mötet av två i Champions Leagues 16-delsfinal.

Tredjerankade Rosengård tror på sin kapacitet

Enligt rankningen är Rosengård Europas tredje bästa klubblag denna Champions League-säsong. Nu vill Malmöklubben visa det även på planen.

Rankningstabellen i Champions League bygger på resultat i turneringen sedan 2012–2013. Det innebär att vissa nya storklubbar på damscenen ännu inte hunnit samla på sig några höga rankningspoäng och befann sig på den oseedade halvan vid lottningen i Nyon i slutet av augusti.

- Vi kunde ju exempelvis ha fått Chelsea eller Montpellier, säger Rosengårdsstjärnan Ella Masar.

"Spela vår bästa fotboll"

Nu var det rumänska Cluj som den tidigare tyska storstjärnan Nadine Kessler – världens bästa spelare 2014 och tvåfaldig Champions League-vinnare med Wolfsburg – visade upp på lotten nere i Schweiz.

- Oavsett om vi möter Manchester City eller Cluj vet vi att vi måste spela vår bästa fotboll. Det är vårt fokus nere i Rumänien, säger amerikanskan.

Hon är Rosengårds främsta målskytt i allsvenskan denna säsong med tio fullträffar. Precis som i fjol ser det dock ut som att Malmöklubben får finna sig i att se Linköping lyfta kronprinsessan Victorias pokal. Skånskorna tappade mark i tabellen i helgen efter 1–2 borta mot Kristianstad och östgötalaget leder nu allsvenskan med nio poäng med fem omgångar kvar att spela.

- Vi har inga ursäkter, men nu är det fullt fokus på Champions League. Vi är rankat trea i Europa och vi måste sätta detaljerna och kämpa för att visa att vi är det laget, säger Masar.

"Ett spelande lag"

De sex senaste säsongerna har Rosengård inte gått längre än till kvartsfinal i turneringen. I våras åkte laget ut mot Barcelona efter 0–3 sammanlagt. Då var Malin Levenstad assisterande tränare – nu är hon huvudtränare efter att klubben förra veckan sparkat dansken Jack Majgaard Jensen.

- Det är klart att man vill att det ska gå bra i Champions League, det är det enda vi vill. Det är viktigt att få ihop laget och kan vi få det till torsdag tror jag att det ska gå bra, säger Levenstad.

TT: Vad vet ni om Cluj inför bortamötet?

- Det är ett välorganiserat lag med hyfsade spelare. De köttar inte bara ner sig utan är ett spelande lag, säger Malin Levenstad.

Trion Simone Boye Sørensen, Lina Nilsson och Lotta Schelin är fortsatt indisponibla på grund av skador.