Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Bildbyrån

Tredjeperioden fortsätter gäcka Göteborg

Efter en överraskande start i SSL har verkligheten kommit ikapp IBK Göteborg. På lördagen kom femte raka förlusten, och det är framför allt de tuffa tredjeperioderna som sticker ut.
– Vi måste sprida minuterna mer, och vi måste våga köra både i anfallet och försvaret, konstaterar tränare Thomas Nielsen.

0-3 mot Jönköping, 0-10 mot Iksu, 0-3 mot Mora och nu 1-5 mot Täby.

Nej, det är inte IBK Göteborgs senaste slutresultat som radas upp ovan, utan bara målen som trillat in i den tredje perioden i respektive match.

Hemma mot Täby hade IBK Göteborg kontakt länge i Lundenhallen. Men efter ännu en svag tredjeperiod skrevs slutresultatet till 2–8 – femte raka förlusten för Thomas Nielsens lag.

– Vi skapar ändå chanser. Vi ser det positivt, att vi släpper in hälften så många mål och gör dubbelt så många som tidigare, säger tränaren efter förlusten.

Vad känner ni att ni saknar just nu?

– Vi har väl analyserat matcherna mot Iksu (1–16) och Mora (också 1–16) och sett att vi varit lite passiva i försvaret. Det är det vi kommer jobba vidare på.

LÄS MER: Här är Göteborgsinnebandyns mest spännande namn

"Sa ju att vi skulle göra lite kaos"

På de fyra senaste har Göteborg en målskillnad på 1–21 just i tredje perioden.

Varför blir det så känner du? Annat tempo att förhålla sig till i SSL?

– Ja, men lite så är det ju. Nu när vi mött Mora och Iksu har vi varit väldigt passiva i försvaret och inte riktigt orkat. I dag gick vi runt på 18 utespelare också, låter alla spelare spela så att vi orkar.

Är det nyckeln nu när ni blickar framåt, att lufta fler spelare?

– Vi måste sprida minuterna mer och vi måste våga köra både när det kommer till anfall och försvar. Nu blir det ett härligt derby på tisdag där allt kan hända, säger Thomas Nielsen och syftar på mötet med Pixbo.

Då hoppas nykomlingen kunna ta sig tillbaka på vinnarspåret igen.

– Jag sa ju att vi skulle göra lite "kaos" när vi gick upp i SSL i våras och det har vi faktiskt gjort. Och det ska vi fortsätta göra, säger Thomas Nielsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.