Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Näslund tog säsongens tredje seger och toppar världscupen över julledigheten. Arkivbild.

Tredje segern för Näslund: "Skön känsla"

OS-hoppet Sandra Näslund tog säsongens tredje seger i Innichen, Italien, och leder den totala världscupen i skicross. Lagkamraten Viktor Andersson kom tvåa i herrarnas final.

Skicrosstjärnan Sandra Näslund ser ut som ett av Sveriges största medaljhopp inför OS. För femte raka tävlingen den här säsongen hamnade hon på pallen, och för andra dagen i rad. Torsdagens tredjeplats i Innichen, Italien, följdes upp med en seger för 21-åringen.

- Skönt att lyckas ta starterna och sedan fokusera på sitt eget. Jag hade bra åkning redan i går också förutom en miss i finalen, säger hon.

Det var inget snack heller. Den regerande världsmästaren ledde från start till mål i kvartsfinal, semifinal och final och vann loppen överlägset.

Bättre på allt

- Det gäller att hitta fart och få med sig den, och är man i ledning är man i bättre utgångsläge.

TT: Hur bra koll har du på åkarna bakom?

- Man har ganska dålig koll. Ibland ser man dem inte förrän det är för sent.

Näslund fick sitt stora genombrott förra säsongen då hon tog sin första världscupseger och senare på våren vann både junior-VM och VM. Hon har nu varit på pallen i tolv tävlingar i följd, inklusive de två VM-tävlingarna i våras. Segern i Innichen innebär att hon återigen leder världscupen.

- Alltihop har blivit bättre. Jag har tagit en nivå till i åkningen och känner mig mer trygg och har mer självförtroende.

- Går det bra på tävlingar kommer självförtroendet, och jag litar på min egen förmåga. Det är en skön känsla att veta att man är snabb.

Andersson tvåa

Viktor Anderssons enda världscupseger i karriären kom i Arosa tidigare i december men då räknades kvalet som slutresultat efter att finalerna ställdes in på grund av kraftigt snöfall.

I Innichen tog Andersson sig till final. Han positionerade som tvåa tidigt och när fransmannen Terence Tchiknavorian föll efter halva loppet hade svensken en pallplats säkrad. Andersson försökte utmana ledaren Marc Bischofberger, men schweizaren höll undan och vann. Andersson kom tvåa och avancerade till tredje plats i den totala världscupen. Pallplatsen var hans fjärde i karriären.

Skicrossåkarna tar julledigt och tävlar inte förrän helgen 13-14 januari då världscupen är i Idre.