Marcus Pettersson (till vänster) med flera Pittsburgh-spelare firar ett av Zach Aston-Reeses mål mot Winnipeg.
Marcus Pettersson (till vänster) med flera Pittsburgh-spelare firar ett av Zach Aston-Reeses mål mot Winnipeg. Bild: Fred Greenslade/The Canadian Press/AP/TT

Tredje raka storsegern för Pittsburgh

Pittsburgh har inlett NHL-säsongen med stor målaptit. 7–2-segern mot Winnipeg var tredje matchen på drygt en vecka med en sjua i målprotokollet.

ANNONS

7–2 mot Columbus den 5 oktober och 7–4 mot Minnesota i lördags har bidragit till att Pittsburgh just nu har bäst målskillnad i NHL, laget delar topplaceringen med Edmonton som har en match mindre spelad.

I Winnipeg blev det två mål vardera för Sam Lafferty, Jake Guentzel och Zach Aston-Reese, medan superstjärnan Sidney Crosby noterades för två assist, precis som svensken Marcus Pettersson.

– Tre segrar i rad, säger en nöjd Sam Lafferty via lagets Twitter-konto.

– Det har varit jättekul. Jag bara spelar, och för tillfället går puckarna in, så det är bara att rida med så mycket det går.

ANNONS

Lindholm nätade

Guentzels första mål, som innebar ledning med 2–1, var en framspelning som nästan var ett skott från Pettersson, instyrt i mål av Brian Dumoulin och Guentzel.

Svensken spelade fram till 4–2 på liknande sätt, men då fick Crosby rycka in med sin skridsko och sparka pucken till Dominik Simons målgörande klubba.

Ende svenske målskytten i NHL på söndagskvällen var Calgarys Elias Lindholm – hans tredje mål i höst. Det var Calgarys enda mål, San Jose vann hemma med 3–1.

Det blev ingen lyckad debut för Cam Talbot i Calgary-målet, som släppte in tre av 20 skott. För Calgary betydde det tredje förlusten på fyra matcher. För San Jose, där Erik Karlsson svarade för en assist, var det andra raka segern efter fyra raka förluster i säsongsinledningen.

Tre powerplaymål

Vegas gjorde tre mål i powerplay när Los Angeles besegrades med 5–2. Paul Stastny gjorde två av dem, och hade dessutom två assist. Det blev två svenska målgivande passningar i matchen, Adrian Kempe för hemmalaget Los Angeles och William Karlsson för Vegas.

ANNONS