Karlskrona tog tredje raka. Arkivbild.

Tredje raka för Karlskrona

Karlskrona – i fjol ett lag som släppte in massor av mål och hamnade långt efter övriga lag i tabellen. Nu 5–2 hemma mot Färjestad som innebar tredje raka segern och placering högt uppe i den tidiga tabellen.

|

SHL-kostymen ser nu ut att klä Karlskrona på ett betydligt bättre sätt jämfört med hur det såg ut under debutåret i finrummet. Ett snitt på över 3,5 insläppta mål per match har mer än halverats under seriens inledande omgångar och när man dessutom ofta hittar motståndarmålet kommer resultaten.

- Klart det är roligare nu. Det var roligt att få spela i SHL även i fjol då vi var nya, men nu krigar alla för att vinna matcherna, säger Henrik Nilsson till TT.

Revanschsugna

Gästerna från Karlstad, som var revanschsugna efter debaclet senast hemma mot Malmö då man släppte in fyra snabba mål och förlorade, hade under den inledande perioden sina stunder med bra spel i anfallszon. Men Karlskrona fortsatte på sin nya inslagna väg. Rutinerade målvakten Johan Holmqvist, som var tillbaka i kassen trots att Johannes Jönsson höll nollan senast, fredade sitt mål. Och framåt ordnade Alexander Bergström ledning några minuter innan första paus.

Målglada igen

Karlskrona gjorde fyra mål i sin senaste bortamatch mot Djurgården och väl tillbaka på den nyspolade hemmaisen visade man att man tänkt sig att försöka åstadkomma något liknande igen. Det blev ännu bättre än så. Färjestad lyckades visserligen spräcka Johan Holmqvists målnolla. Men det hjälpte föga när i tur och ordning Mattias Karlsson, Joachim Rohdin, Mattias Guter och Daniel Gunnarsson målade för hemmalaget. 5-1-ledning för ett hemmalag som lyste av självförtroende och uppförsbacken såg väldigt brant ut för de värmländska gästerna.

- Vårt försvarsspel har blivit en nyckel och sedan fungerar även vårt powerplay bra nu, säger Henrik Nilsson.

Karlskrona fortsatte att lysa av självförtroende och med publikstödet i en kokande arena i ryggen behöll man kontrollen matchen ut. Nu har man samlat ihop lika många poäng under de fyra första omgångarna som man behövde 22 matcher på sig för att göra i fjol.

- Hoppas det kommer mycket folk på fredag så ska vi sätta tryck på Rögle, säger Henrik Nilsson.