Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Nylander gör sitt andra mål.

Tre svenskmål när Toronto nådde rekord

Torontos seger över Buffalo blev till en svensk målfest. William Nylander stod för två mål och NHL-nykomlingen Andreas Johnsson för ett.

- Under två tredjedelar av säsongen var vi rätt förutsägbara på isen men nu har vi blivit svårare att läsa, säger Nylander, enligt lagets Twitter.

Utöver målen noterades Nylander för en assist. Även Johnsson knep en assistpoäng när han spelade fram till Auston Matthews 2–1-mål i numerärt överläge.

Matchen slutade 5–2 till Toronto, som sedan tidigare är klart för slutspel. I och med segern hemma i Air Canada Center är Toronto uppe i 103 poäng, en tangering av klubbens rekordsäsong 2003–04, inför de två sista matcherna i grundserien.

Buffalo har haft en motig säsong, ligger sist i sin division och har ingen chans att slåss om Stanley Cup-bucklan.

Svenskarna stod i fokus även när Washington, som nyligen säkrade förstaplatsen i sin division, vann över St Louis med 4–2.

Niklas Bäckström kvitterade i andra perioden, och senare drygade André Burakovsky ut ledningen till 3–1. Burakovsky fick en passning vid den offensiva blå linjen, krånglade sig förbi en St Louis-back och satte pucken snyggt bakom hemmalagets målvakt Jake Allen.

Patrik Berglund stod för ett av St Louis mål.

Joel Eriksson Ek var en av målskyttarna när slutspelsjagande Minnesota besegrade Edmonton med 3–0.