Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Karlsson.

Tre svenskar till Soc-åttondelsfinal

Tre svenskar – Kristian Karlsson, Jens Lundquist och Mattias Falck – är vidare till åttondelsfinalerna i Soc i bordtennis. Anton Källberg kunde ha varit en fjärde svensk i andra omgången, men han hade oturen att stöta på Falck direkt i första omgången.

- Ja, det är förstås tufft att möta en lagkamrat. Spelet blev lite låst eftersom vi känner varandra så väl, sade Mattias Falck.

Matchen stod och vägde ända in på slutbollarna och det var, som så ofta, detaljer som avgjorde. Vid 8–8 i skiljeset gjorde Falck en bra boll och skaffade sig lite överläge. Det stressade Källberg, som slog ut bollen via nätkanten och till slut vann Mattias Falck med 11–9.

- Det gäller att våga spela ut i slutskedet och det gjorde jag kanske lite bättre, sade Mattias Falck, som dagen till ära avancerade till 12:e plats på världsrankningen.

Kristian Karlsson hade en tuff uppgörelse även om det till slut blev 4–1 i set. Han spelade mycket disciplinerat och taktiskt när han manövrerade ut japanen Jin Ueda.

- Jag kände mig stark på slutbollarna och räddade en setboll i fjärde vilket gav mig 3–1, sade Kristian Karlsson.

Jens Lundquist hade en på papperet mycket svår uppgift men i och med att regerande världsmästaren Ma Long tvingades lämna walk over blev det en lugn dag på jobbet för den svenske veteranen.