|

Frölunda är kvar på jumboplatsen i elitserien.

Gästande Timrå vann med 5-3 inför drygt halvfulla läktare.

Sista målet kom i tom bur.

Avgörandet kom i tredje perioden när Tobias Viklund satt utvisad för slashing. Elias Granath gav Timrå ledningen när han snyggt lyfte in pucken i krysset på Joakim Lundströms plockhandssida.

Frölunda jagade sedan för en kvittering och förlängning, men Timrå försvarade sig bra.

I mitten av slutperioden ökade Björn Svensson på Timrås ledning till 4-2.

Frölunda startade matchen bäst och skapade några hyfsade chanser framför Timrås målvakt Juha Pitkämäki, men de fick inte in pucken.

I stället var det Timrå som tog ledningen i mitten av den första perioden. I numerärt överläge för Frölunda slog Per-Johan Axelsson en slarvig passning på offensiva blålinjen rakt på klubban på Anton Lander som fick fritt fram mot Frölundas mål. Han lyfte pucken säkert förbi Joakim Lundström.

I andra perioden kvitterade Frölunda genom Nicklas Lasu och tog också ledningen när Mika Pyörälä lyfte in 2-1. Det tog dock bara två minuter innan Timrå kvitterade till 2-2 genom Ilkka Pikkarainen.

Att det bara stod 2-2 efter två perioder berodde till stor del på att Pitkämäki och Lundström spelade mycket bra i respektive mål.