Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Tre pingissvenskar vidare i VM-singeln

Tre svenskar – Mattias Karlsson, Pär Gerell och Anton Källberg – är vidare till andra omgången i VM-singeln i pingis i Düsseldorf. Däremot blev den högst rankade spelaren, Kristian Karlsson, utslagen redan i den första omgången.

Mattias Karlsson är den av svenskarna som visat bäst form så här långt och som är kvar i såväl singel som dubbel och mixed.

- Jag fick en bra uppladdning på hemmaplan innan VM och det känner jag gjorde nytta. Jag har en bra bollträff och är trygg i mitt spel, sade han.

Karlsson vann sin första singelmatch mot nigerianen Segun Toriola på ett skrattretande enkelt sätt och bjöd publiken på ett par spektakulära bollar i slutet av fjärde set. 11–8, 11–6, 11–5, 11–1 säger det mesta om hans överlägsenhet.

- Jag gjorde det svårt för honom och spelade väldigt stabilt, sade Mattias Karlsson.

"Bra lottning"

I nästa omgång ställs han mot en klubbkamrat, amerikanen Kanak Jha, som har spelat i Halmstad BTK i två säsonger.

- Vi har tränat en hel del och på papperet ser det ut som en bra lottning. Det gäller bara att vara noggrann och upp i rätt nivå, sade Karlsson.

Kristian Karlsson fick däremot lämna singeln redan efter första matchen. Han förlorade mot Liao Cheng-Ting, Taiwan, som till vardags spelar för BTK Kävlinge i Pingisligan. Hur gick det till?

- Liao är kanske den svåraste icke-seedade man kan få möta. Han har spelat mycket bra internationellt, sade Kristian Karlsson efter 1–4-förlusten.

Svenskmöte

Han får nöja sig med att spela åttondel i dubbel i par med Mattias Karlsson. De slog i andra omgången sina landslagskompisar Anton Källberg och Pär Gerell med 4–1 i set, sedan de tvingats rädda fyra setbollar och själva avgjort på sin fjärde matchboll.

Källberg och Gerell är dock vidare i singel och ställs där mot allra svåraste motstånd.

Pär Gerell möter toppseedade Fan Zhendong, Kina, medan Anton Källberg får ta sig an regerande OS- och världsmästaren Ma Long, Kina.

- Det skulle nog vara världens största skräll om jag slog honom. Jag ska göra vad jag kan och har allt att vinna, sade Källberg.