Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre mål av Girelli – full pott för Italien

Italien öser på i fotboll-VM. Det blev hela 5–0 mot Jamaica efter tre mål av Cristiana Girelli. Full pott för "Le Azzurre" i mästerskapet efter två matcher.

I premiären var Barbara Bonansea Italiens starkast lysande stjärna. Med sina två mål – det andra i den femte tilläggsminuten – var det hon som låg bakom den något oväntade 2–1-vinsten mot Australien.

Mot Jamaica var det Cristiana Girelli som hade show. Girelli som var "Le Azzurres" bästa målskytt i kvalet med sju fullträffar, pangade in matchens tre första mål.

Det första målet kom på straff – men frågan är om det verkligen skulle ha blivit mål. Jamaicas målvakt Sydney Schneider räddade, men domaren dömde att 19-åringen hade lämnat sin mållinje för tidigt, och straffen gick om.

Då gjorde Girelli inget misstag, hon bytte hörn och placerade säkert in bollen.

2–0 gjorde 29-åringen med låret. En hörna gick igenom straffområdet, och hamnade till slut hos Girelli som med lite tur fick nätet att rassla.

Om Schneider stod för en bra insats på straffen, stod hon för en mindre lyckad insats vid 3-0. Efter att ha missbedömt ett inlägg från högerkanten totalt, så kunde Girelli nicka in bollen när andra halvlek precis dragit igång.

Med underläge med 0-3, så var det brant uppförsbacke för Jamaica som inte lyckades vända den negativa trenden. Inhopparen Aurora Galli stod för två mål till, och Italien vann till slut med hela 5–0 mot Jamaica, som är mästerskapets sämst rankade lag (53).

Nu ska det väldigt mycket till för att Italien inte ska gå vidare till åttondelsfinal.