Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rikard Grönborg instruerar spelarna under förlägret i Incheon.

Tre Kronor i OS-genrep mot finalantagonist

Vinst i VM-finalen i maj, förlust i senaste OS-finalen och seger i senaste NHL-fria OS-finalen. Nu möter Tre Kronor finalantagonisten Kanada i OS-genrep.

OS i Pyeongchang må vara invigt och Charlotte Kalla redan en guldvinnare, men för Tre Kronor är det fortfarande förberedelser som gäller.

Laget tränar i Incheon, en förort till huvudstaden Seoul, knappt 20 mil från hockeyns OS-arenor i Gangneung.

OS-äventyret startar först på torsdag mot Norge och förlägret, med fyra träningsdagar, avslutas natten mot måndag, svensk tid, med träningsmatch mot Kanada (nedsläpp 05.00 svensk tid).

"Alltid kittlande"

Ett erfaret Kanadalag där spelarna tillsammans har 5 544 NHL-matcher innanför bältet. Och ett Kanada som Tre Kronor besegrade i VM-finalen i Köln i maj, i senaste NHL-fria OS-finalen i Lillehammer 1994, men föll mot i finalen i Sotji 2014.

- Det är hockeynationen nummer ett, så det är alltid kittlande att spela mot Kanada. Det är ju det lag här som har mest NHL-erfarenhet. Framför allt är det en värdemätare för oss. Vi räknar med att de ska vara ett av topplagen i turneringen och det vill vi ju också vara, säger Grönborg.

Omark tillbaka

TT: Vad blir det viktigaste för er?

- Det är ju att se hur spelidén har förankrat sig hos spelarna, kemin bland olika kedjor och backpar, hur vårt spel i numerärt över- och underläge fungerar. Det är väldigt viktigt att se var vi står och vad vi behöver jobba på de sista dagarna innan pucken släpps mot Norge.

Linus Omark var tillbaka i träning på lördagen efter att ha missat ett pass på grund av förkylning, därmed var samtliga på is.

Spelare och ledare har fullt upp med att klara dygnsomställningen, åtta timmars tidsskillnad, efter ankomsten i torsdags. Så någon gemensam sittning för att se invigningen var aldrig aktuell.

- Nej, vi käkade och sedan gick vi och la oss. Vi försöker ju komma i fas med sömn och såna saker. OS-känslan blir mer påtaglig när vi kommer till OS-byn.