Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Watfords Troy Deeney. Arkivbild. Bild: Leila Coker/AP/TT

Tre coronafall i Premier League-klubb

Watford-kaptenen Troy Deeney vägrar träna med laget på grund av rädsla för att smitta sin fem månader gamla son med coronaviruset.
Nu meddelar klubben att tre personer, varav en spelare, bär på smittan.

Under tisdagen meddelade Premier League att sex personer från tre olika klubbar testats positivt för det nya coronaviruset. Ligan gick inte ut med namn och klubbtillhörighet på de som testats positivt, men skrev att personerna i fråga skulle självisoleras.

Senare meddelade Burnley att lagets assisterande tränare Ian Woan testats positivt och nu har även Watford gått ut med att tre av de smittade personerna tillhör klubben.

"Av de tre som testat positivt är det en spelare och två från ledarstaben", skriver Watford på sin webbplats.

Innan det stod klart att Watford var en av de drabbade klubbarna meddelade lagkaptenen Troy Deeney att han inte tänker återgå till den gemensamma träningen i mindre grupper.

– Min son är fem månader gammal och har haft andningssvårigheter. Jag vill inte komma hem och utsätta honom för ytterligare fara. Det krävs bara en person för att bli smittad, jag vill inte ta med det där hem, sade Deeney.

Premier Leagues plan är att successivt låta klubbarna övergå till fullkontaktsträning och sedan återuppta säsongen i mitten av juni.