Travhästen Glide For The Win dog inför Åbytravet

Travhästen Glide For The Win föll ihop inför Åbytravet.
Hästens liv gick sedan inte att rädda.
– Detta är det tråkigaste som finns, säger Åbytravets Kristofer Jakobsson.

ANNONS
|

Det var under uppvärmningen som det tragiska inträffade.

– Det var en ganska lugn uppvärmning, hästen joggade mest. Sedan började den tappa balans och signalera att någonting var fel. Den gick i backen, lade sig ned helt enkelt. Kusken hann kliva av och springa fram till den, vi såg det ganska fort och fick snabbt dit en veterinär. Vi kunde då konstatera att den gått bort på plats, säger Åbytravets marknads- och kommunikationschef Kristofer ”Fölet” Jakobsson och fortsätter:

– Vi har pratat med alla kring hästen och kollat med tränare, skötare, ägare, kusk och lärling hur de mår. Tävlingarna kommer att fortsätta men de kommer att köras utan musik och utan vinnarhyllningar. Det blir en dämpad stämning för alla. Detta är det tråkigaste som finns med jobbet.

ANNONS

Andra olyckan på två dagar

Hur tar ni det som har inträffat?

– Vi mår inte bra, såklart. Det är väldigt tråkigt när det händer, väldigt ovanligt i Sverige också. Det är väldigt dålig stämning på plats och på banan. Vi som gillar trav gillar hästar. När en häst går bort känns det väldigt tråkigt, säger Jakobsson.

Olyckan är den andra i Travsportssverige på bara två dagar. Under onsdagen kollapsade hästen Rulle Roc några hundra meter från mål under V86 i Åmål.

Glide For The Win, som blev fem år gammal, tränades av danske Bo Westergaard och skulle ha tävlat i torsdagskvällens V64-1.

Dödsorsaken kommer att fastställas på SLU i Uppsala.

LÄS MER:Travhästen Rulle Roc dog under V86

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS