Leksandsjubel efter Thomas Valkvæ Olsens 7–1-mål mot AIK i playoffmatchen inför direktkvalet till SHL.
Leksandsjubel efter Thomas Valkvæ Olsens 7–1-mål mot AIK i playoffmatchen inför direktkvalet till SHL.

"Tränarrock" bland fansen lyfte Leksand

Rock ´Roll av tränaren Roger Melin, i entrén mitt bland publiken, 30 minuter före nedsläpp. Det blev ett av Leksands segervapen när AIK besegrades med 7–2. Nu väntar Mora i SHL-kvalet.

ANNONS

Roger Melin, skrattar när han får höra spelarnas reaktion:

- Det är positivt. Jag försöker sprida ett lugn genom att vara den jag är och inte stressa upp.

Han pratar om vikten av att sprida balans i humöret och lugna spelare. Det var viktigt för Leksand inför söndagens returmatch mot AIK.

- Många av spelarna har blivit mogna och blir inte för höga efter vinst och inte för låga efter förlust. Balansen är viktig, säger Roger Melin.

ANNONS

De bidrog till att han tackade ja när ett lokalt rockband frågade om han ville spela piano med dem i samband med den här matchen. Därför var det många häpna Leksandsfans som kunde se Roger Melin spela Old Time Rock´Roll av Bob Seger mitt i entréhallen, 30 minuter före start. Men det var först efter klartecken från övriga hockeyledningen i Leksand.

- Det var viktigt att de inte tog mig som oseriös, säger Roger Melin, som erkänner att det också bidrog till att sprida harmoni i laget.

Backskytt

Daniel Gunnarsson, erkänner att det lyckades:

- Jag hörde ett rykte om det innan matchen och det spred verkligen lugn och harmoni inom laget. Roger Melin är också en person som gillar att bjuda på sig själv. Det har han gjort flera gånger inför oss i omklädningsrummet.

Sedan var det ett kyligt Leksand som gick ut och spelade ut AIK, trots ett snabbt underläge.

ANNONS

- Där gjorde vi ett misstag, men sedan fokuserade vi oss framåt. Det är en styrka i laget, säger Daniel Gunnarsson, som hade huvudrollen när Leksand vände matchen genom tre raka mål i powerplay. Två av målet kom till genom skott från blålinjen av just Gunnarsson.

Här har Leksand fått den backskytt som laget längtat efter:

- Det går bra nu, säger Daniel Gunnarsson och avslöjar att han inspireras av leksingen Jan Houkko:

- Han hade verkligen bra skott från blå. Han var min store idol.

"Skiter i Mora"

Nu väntar tredje upplagan av Slaget mot Siljan mot Mora. I potten: En SHL-plats. Mora vann de två första slagen. Nu är det chans till revansch för Leksand.

ANNONS

Dalarna har redan börjat koka, men Leksandstränaren Roger Melin betonar kraftfullt att det inte är något speciellt att möta Mora. Den inställningen kan bli Leksands segervapen.

- Jag skiter fullständigt i vilket lag som står på andra sidan isen. Det viktigaste för oss är att vinna matchen. Nu tar vi en dag vila och har återsamling på tisdag. Då börjar vi laddningen.

TT

ANNONS