Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Tränartipset: Pixbo missar slutspel

Missar slutspel. Och – åker ur. Pixbo Wallenstams herrlag är för en gångs skull underdog. – Det trivs jag med. Och matcherna avgörs ju inte på papperet, säger 36-årige veteranen Daniel Calebsson.

Efter fyra raka kvartsfinalförluster blir SSL-tränarnas summerade tips att Pixbo Wallenstam slutar nia – och alltså missar slutspelet.

AIK:s tränare Magnus Jäderlund är det som mest misstror de polkagrisrandiga. Han placerar Pixbo på 13:e plats, alltså näst sist och med nedflyttning som följd.

– Jag läste någon blogg häromdagen där vi också tippades åka ur. Och visst, jag kan förstå det. Vi har tappat några namnkunniga spelare och egentligen bara värvat killar som är okända för de flesta. Men jag tycker att det är en stor utmaning att vara en underdog som ingen riktigt tror på, säger Daniel Calebsson.

"Kan bli mitt sista år"

Pixbokaptenen, som slog igenom i Jönköping kring millennieskiftet, har hunnit bli 36 år – men tvekade aldrig om en fortsättning.

– Det här kan bli mitt sista år. Eller inte. Motivationen hittar jag i glädjen och kärleken till sporten, jag älskar verkligen att spela innebandy. Det är en stor lyx att få spela innebandy på elitnivå och jag önskar att fler tänkte så, säger han.

Vad tror du själv, blir det ens slutspel för Pixbo – eller kan det bli så illa att ni åker ur?

– Alltså, vi är inte det där tippade topplaget som vi brukar vara – och det är faktiskt lite kul, i alla fall som utmaning. Vi går in i det här med en vi-mot-världen-känsla. Och skulle vi ta oss till slutspel, vilket är målet, så går vi in i ett slutspel med lite annorlunda förutsättningar än tidigare. Då är det vi som slår underifrån.

"Han kommer ösa in poäng"

En av spelarna som lämnat Pixbo sedan i våras är Patrik Malmström, poängmaskinen och dubble världsmästaren som valt att redan som 28-åring varva ner i allsvenska Lindås.

– Han kommer att ösa in poäng där. Han kände väl att han inte hade motivation nog att satsa det som krävs för att spela i Pixbo, och då finns det inte mycket att säga om det. Men jag saknar honom, som människa och som radarpartner ute på planen, säger ”Caleb”.

Jonas Eliasson är ny tränare från damlaget och han är känd för att skapa rubriker, för att kalla domare för bönder och för andra dumheter. Men han är också en erkänt skicklig tränare och coach med en energi som smittar av sig på alla.

– Vi har haft lugna tränare rätt många år och jag tror han kan bli oerhört viktigt för oss. Vi har slipat mycket på vår defensiv och blivit ett tajtare lag och vi ska bli ett bättre kontringslag än tidigare. Vi har ju alltid gillat att vara det spelförande laget – men nu har vi inte riktigt de spelarna som krävs för det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.