Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Foto:Bildbyrån

Tränartipset: Endast en röst på Frölunda

Regerande mästarlaget Växjö är storfavorit till ett nytt SM-guld. I alla fall om man får tro tipsen från SHL-tränarna.

Fjolårets suveräna mästarlag, överlägsna grundserievinnare och fyra raka segrar i finalserien över Skellefteå, fick tio av 14 tränarröster på den årliga upptaktsträffen i Stockholm.

Det näst mest tippade laget, Färjestad, fick bara två röster medan Frölunda och Malmö fick varsin.

- Jag reflekterar väl egentligen inte om vi är stora favoriter eller favoriter över huvud taget. Jag tror att det finns en lättja i att ta fjolårets vinnare, säger Hallam.

Miss i fjol

Tränarna borde vara experter, men det har hänt mer än en gång att de varit snett ute. I fjol utsåg de exempelvis Frölunda, utslaget redan i kvartsfinal, till guldfavorit.

Även om Hallam inte lägger så stor vikt vid tipsen är målet förstås att försvara titeln:

- Vi hade en fantastisk grupp, ett fantastiskt lag i fjol och vi ska försöka bygga något liknande i år.

Han lyfter fram en trio lag som främsta konkurrenter:

- När jag tittar på pappret tycker jag Färjestad ser vasst ut, HV71 verkar vara väldigt undervärderat och jag tycker Djurgården ser väldigt starkt ut, säger Hallam.

Hoppas på Smålandsderby

TT: Vore det häftigt med en Smålandsfinal?

- Det vore en dröm.

Annars pratar många experter om Djurgården som blev tvåa i fjolårets grundserie och sedan åkte ut i semifinal i slutspelet.

NHL-hemvändaren Jacob Josefson lyftes av flera deltagare på upptaktsträffen, däribland sändande C Mores experter, som den bästa värvningen och en potentiell MVP i SHL.

- Det är väl kul att folk nämner mig i de sammanhangen, men det är en säsong som ska spelas först innan man kan döma en sån sak. Jag fokuserar bara på att komma till jobbet varje dag, göra det så bra jag kan, och då brukar det andra funka också, säger han.