Tränarna tror på tredje raka för Sävehof

ANNONS
|

Uttalandet säger en del om lagets bredd när nästan hela centrallinjen från fjolårets guldlag har gått till andra klubbar.

- Vi kan byta ut alla sex spelarna på plan utan att det skulle bli någon skillnad, säger tränare Björn Blomqvist som inte har några problem med att sticka ut hakan.

- Nej, jag tycker inte det är någon idé att hymla. Har man två SM-guld i ryggen så är det klart man siktar på guld.

I takt med att tongivande spelare har försvunnit har nya tunga namnteckningar hamnat på kontrakten för årets säsong. Målfarliga Karin Isaksson från Önnered är en av de fina förstärkningarna.

ANNONS

- Karin var en favoritspelare redan förra året men då var hon under kontrakt. Jag tycker att hon är en av de bästa spelarna i Elitserien. Hon är ambitiös och ger alltid 110 procent. En klasspelare, säger Blomqvist.

Även hemvändande Teresa Utkovic och Charlotte Brandt är några av de som ansluter sig till den redan stjärnspäckade klubben.

Medan andra lag lagt stor vikt vid att bygga upp fysiken har tränare Blomqvist valt en delvis annan typ av försäsong.

- Internationellt sett är det i bollbehandlingen vi ligger efter. Bollen har nästan alltid varit med på försäsongen och det tror vi kommer att minska antalet tekniska fel, säger Blomqvist.

Om det visar sig vara en guldtaktik återstår att se men en sak vet "Blomman":

- Det är kul att vara favorittippad.

Sävehof 2007

ANNONS