Tränarveteranen John Tortorella lämnar Columbus Blue Jackets. Arkivbild.
Tränarveteranen John Tortorella lämnar Columbus Blue Jackets. Arkivbild. Bild: Jay LaPrete/AP/TT

Tränarprofilen lämnar NHL-laget

ANNONS

Tränarprofilen John Tortorella lämnar sitt uppdrag i Columbus Blue Jackets. Han har varit huvudtränare för NHL-laget sedan 2015.

"Han är en väldigt bra tränare och hans prestationer de senaste sex säsongerna talar för sig själv", säger Jarmo Kekalainen, Columbus general manager.

62-åringen är Ohiolagets främste tränare genom tiderna. Han tog klubben till Stanley Cup-slutspel fyra raka säsonger. Men den här säsongen har det gått tyngre – Columbus slutade sist i den centrala divisionen och var långt ifrån slutspel.

Tortorella har tidigare tränat Vancouver, New York Rangers och Tampa Bay och står på flest segrar samt flest matcher av alla amerikanska tränare i NHL genom tiderna.

ANNONS

2004 ledde han Tampa Bay till Stanley Cup-titeln.

I Columbus spelar svenskarna Gabriel Carlsson, Gustav Nyquist, Emil Bemström och Kevin Stenlund.

Även Arizona meddelar att lagets tränare Rick Tocchet inte får förlängt kontrakt. Klubben missade slutspelsplatserna i den västra divisionen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS