Träffades av boll i ansiktet – i 154 kilometer i timmen

Det gäller att se upp i baseball. Ingen vet det mer än Philadelphia Phillies-stjärnan Bryce Harper som träffades av en boll som färdades i 154 kilometer i timmen – i ansiktet.

ANNONS
|

Det handlar om höga hastigheter i baseball. Inte bara när bollen slås iväg, utan även när pitchern kastar bollen.

LÄS MER:Julius Randles hyllning till Kobe Bryant

Rekordhastigheten i MLB (Major League Baseball, USA:s högstaliga) ligger på hutlösa 170 kilometer i timmen. Den farten uppnåddes 2010 när Aroldis Chapman kastade.

Träffades i ansiktet – i 154 km/h

Riktigt så fort gick det inte när olyckan var framme för Bryce Harper. Philadelphia Phillies superstjärna hade stegat fram för att slå iväg bollen när den stenhårda bollen kom i riktning mot ansiktet i 154 (!) kilometer i timmen.

LÄS MER:Svenske supportern: Arsenals ägare säljer inte

Harper försökte ducka för bollen, men lyckades inte komma undan, utan föll till marken.

Bryce Harper lämnade planen för egen kraft, samtidigt som han blödde i ansiktet. Men av allt att döma hade Harper änglavakt. Efter matchen kom han med lugnade beskedet att han klarat undan någon allvarlig skada.

ANNONS

LÄS MER:Jättetalangen död – endast 19 år gammal

”Allting känns bra. Alla tester visade sig vara bra. CT scan (skiktröntgen) och all de där saker. Så ansiktet sitter kvar. Vi mår bra. Vi syns snart igen”, meddelade Bryce Harper på Instagram .

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS