Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tough Viking ställer om i pandemin – öppnar utegym

På grund av pandemin kan inte Tough Viking arrangera hinderbanelopp som vanligt. I stället för ett lopp i Slottsskogen i helgen har ett utegym ställts upp på Bananpiren.
– Det känns som en häftig grej, säger Tough Viking-grundaren David Klint.

I fjol arrangerade Tough Viking som planerat hindebanelopp i Slottsskogen men coronarestriktionerna tvingade arrangören att ställa om och man kunde bara ta in 50 personer i banan samtidigt. I år tänker man om helt.

LÄS MER: Färre deltagare än vanligt i årets Tough Viking

I stället för ett lopp i Slottsskogen har ett utegym ställts upp på Bananpiren.

– Göteborg stad ville inte ha något extra i parkerna i de här tiderna och det respekterar vi, trots att vi är utomhus och anser att vi gör det här på ett bra sätt. Då tycker vi att Bananprien med sitt centrala läge är ett bra alternativ, säger Tough Viking-grundaren David Klint.

Tough Viking har fått tillstånd av kommunen att vara på Bananpiren och polisen har gett tillstånd att sätta upp 25 stationer på ”gymmet”.

– Det är ett temporärt utomhusgym. Då kan man komma och träna hos oss som på vilket utomhusgym som helst. Det känns som en häftig grej.

David Klint jämför det temporära gymmet på Bananpiren med kommunens utegym runt om i staden. Skillnaden är att det krävs anmälan och avgift för att nyttja Tough Vikings gym.

– Vi får enligt de riktlinjer som finns ha max 500 personer där samtidigt. Anmälningsavgiften finns för att vi ska kunna bygga de här stora gymenheterna.

”Vi har vidtagit jättemycket åtgärder”

Gymmet har varit öppet sedan i måndags och står kvar till och med lördag.

– Nu i början av veckan är det inte alls många här, ett fåtal skulle jag säga. När vi har som mest i slutet av veckan kanske det kommer vara runt 350 till 400 personer samtidigt. Då är de fördelade på den här ytan som är 60 000 kvadratmeter stor.

Stora ytor, utomhusmiljö och kontroll över hur många som befinner sig på området gör att David Klint känner sig trygg med att projektet kan genomföras på ett smittsäkert sätt.

– Vi har vidtagit jättemycket åtgärder, man ska komma hit ensam, det finns handsprit, vi har funktionärer på plats som uppmanar till hålla avstånd och vi har gjort otaliga dokument som visar hur man ska kunna hålla en och en halv meters avstånd, säger Klint och fortsätter:

– Vi kan ju hålla bättre kontroll här än på stadens utomhusgym som är obemannade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.