Liverpools manager Jürgen Klopp är frustrerad. Regerande Premier League-mästaren fick bara 0–0 i toppmötet med Manchester United hemma på Anfield.
Liverpools manager Jürgen Klopp är frustrerad. Regerande Premier League-mästaren fick bara 0–0 i toppmötet med Manchester United hemma på Anfield. Bild: Phil Noble/AP/TT

Mållöst i toppmötet på Anfield

Liverpool mot Manchester United – ett klassiskt derby, den här gången dessutom ett hett toppmöte. Matchen gav ingen vinnare, inte heller några mål. Men kanske ett svar. United lämnade Anfield i fortsatt serieledning och som en allt klarare utmanare om Premier League-titeln.

ANNONS

Matcher av den här digniteten föder alltid förväntningar, men bjuder gärna på besvikelser.

Den här tillhörde det senare.

– Vi spelade inte tillräckligt bra för att vinna. Vi växte in i matchen och skapade två bra chanser. Men vi kan spela bättre, ha bollen mer. Vi fick försvara mycket, säger Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær till Viaplay.

– Men vi kom härifrån med en poäng och det visar hur långt vi nått de senaste sex månaderna.

Tendensen talar för United

Tendensen just nu talar för Manchester United, uppe i tolv raka matcher utan förlust. Liverpool har mer att jobba med efter fyra matcher i följd utan seger.

ANNONS

Victor Nilsson Lindelöf startade i mittförsvaret för Manchester United, något som överraskade en och annan med tanke på hans ryggproblem och att Eric Bailly på sistone fungerat väl bredvid Harry Maguire.

Defensivt imponerade Manchester United på nytt – och inte minst den svenske landslagsförsvararen. Nilsson Lindelöf var i princip felfri.

Liverpool, ofta anförda av Thiago Alcântara, dominerade inledningsvis klart, men ytterst få av de många avsluten satte David de Gea i arbete. Närmast att kunna spräcka nollan var Roberto Firmino men han skött mitt på de Gea – faktiskt den första halvlekens enda avslut på mål.

Portugisen Bruno Fernandes, en av de främsta anledningarna till att United utmanar om titeln, var ytterst nära att pricka in en frispark, men bollen smet strax utanför.

"Kunde inte göra mål"

Liverpools flyfotade, rörliga anfallsfotboll tycks för stunden ha gått förlorad. Inte blev det enklare mot Uniteds kompakta och välorganiserade försvarskollektiv.

Trion Mohamed Salah, Firmino och Saudio Mané klickar inte som tidigare. Trots ett klart spelövertag skapade Liverpool få riktigt klara målchanser.

– Jag tycker mina grabbar gjorde en bra match mot ett bra lag. Det mesta var bra men vi kunde inte göra mål. Vi skulle ha utnyttjat chanserna i första. Vi måste jobba på, försöka strunta i vad folk säger att vi inte gör mål utan fortsätta fokusera på vad vi ska göra, säger Liverpools manager Jürgen Klopp till Viaplay.

ANNONS

I stället fick Fernandes ett gyllene läge att avgöra med en kvart kvar, men Alisson Becker parerade. Och kort senare fick Alisson på nytt visa varför han är en världsmålvakt när han stod i vägen för Paul Pogbas närskott.

– En annan dag vinner vi den här matchen. Vi skapade två riktigt bra chanser i slutet. Jag tycker vi spelade bättre i andra halvlek. Vi kom för att vinna och är lite besvikna över att vi inte gjorde det, säger Maguire till Viaplay.

Tottenham hakade på

Tottenham hakade några timmar tidigare på i toppen av Premier League. Jumbon Sheffield United lyckades inte sätta krokben för José Mourinhos gäng hemma på Bramall Lane.

Serge Aurier, Harry Kane och Tanguy Ndombélé såg till att Spurs vann med 3–1.

David McGoldricks 1–2-reducering gav matchen en viss nerv, men den blev kortvarig.

Tottenham är nu uppe i 33 poäng och ligger femma, fyra poäng bakom Manchester United.

Manchester City är tvåa på 35 poäng efter kvällens 4–0 hemma mot Crystal Palace. John Stones (2), İlkay Gündogan och Raheem Sterling gjorde målen.

City har dessutom en match färre spelad än övriga topplag. Leicester är trea på 35 poäng, Liverpool fyra på 34.

Manchester Uniteds mittback Harry Maguire 'fäller ut bommen' framför Liverpools Roberto Firmino.
Manchester Uniteds mittback Harry Maguire "fäller ut bommen" framför Liverpools Roberto Firmino. Bild: Paul Ellis/AP/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS